lördag 31 januari 2009

Idag tittar vi ...

...Västerut!!!

Jag rekommenderade ju Västmanländskans blogg härom dagen. Idag ska vi lite längre, närmare bestämt till det STORA landet i väst... Där bor min syster med familj sedan sex månader tillbaka och JAAAA jag saknar dem jätte mycket!

Utan bloggen hade min saknad varit mycket jobbigare!

Det var Anna som introducerade mej i bloggens värld för snart ett år sedan. De bodde i Portugal då och jag märkte snart att det var ett väldigt bra sätt att ta del av varandras vardag.

Anna skriver nu mer från USA. Hon skriver väldigt tänkvärt och med knorr på inläggen. Det är kul att ta del av hur saker och ting fungerar i Amerikat med en "utlännings ögon". Ja kära syster, det är ju precis vad du är! :)

Även min systerdotter Klara, blott 12 år ganmal , bloggar! Klara berättar underhållande hur det är att vara "nyinflyttad" i det stora landet i Väst! Måste säga att det verkligen påminner om alla de High School filmer jag såg när jag var yngre...förutom att arbetsbördan verkar vara hög trots deras ringa ålder!

Japp, det var dagens bloggtips! Nu ska jag iväg och handla mat och dryck inför kvällens middag, Family Two kommer på besök så vi ska äta gott och kolla våra Thailandsbilder.

Ni som inte har så mycket att göra kan ju gå in och kolla in bloggarna... Jag vet att vissa inte vet (där med inga namn nämnda...) men när någon text i inlägget har en annan färg så innebär det att man kan klicka där och länkas sedan vidare till något annat läsvärt...

Trevlig lördag på er!

fredag 30 januari 2009

Morgonstund...

....med Fabian

Jag är den som går upp först i vår familj, efter en stund brukar Astrid eller Fabian komma smygande. Idag var det Fabian... Vi sitter i vårt svala kök (ja, vi har fortfarande 16 grader....) och småpratar.

Fabian börjar berätta om gymnastiken han hade i skolan igår. Det var tydligen inte ordinarie lärare utan en "stand in" .

Fabian säger till mej; Mamma, hon som hade vår gympa igår var inte så smal. Hon hade typ
såååån stor mage säger Fabian och visar en stor bula strax nedan naveln.

Ja ha, säger jag utan att säga något mer...

Då säger Fabian; Så hon ska nog snart ha en bebis...

Nja, jag tror inte det ...personen i fråga är i 60-års åldern och jag försökte förklara att det nog faktiskt inte är någon bebis i magen. Fabian såg kondunderad ut och jag fick säga åt honom att inte säga det till henne...

En genial idé...

...eller kanske inte?!?

Som jag skrev innan så var jag iväg för att handla present till min systerson idag. Jag var inne i en...ungdomsaffär, kan vi kalla det. Hittade något som jag tyckte var fint, eller kanske ska säga fräckt. Blev lite osäker på storleken eftersom jag inte har sett min systerson "live" sedan i somras.

Mina föräldrar var ju över i USA och hälsade på i julas så de har lite bättre koll på systersonens nuvarande size... Jag ringde mamma för att höra vilken storlek hon trodde jag skulle köpa och hon var tveksam. Då kom jag på att jag kunde ringa mamma via 3G videosamtal så att hon kunde se hur de olika "sakerna" såg ut på.

Sagt och gjort, in i provhytten, på med första "saken" och sen ringde jag ett videosamtal till mamma.

Hrm...det visade sig inte vara så smart... Där står jag i provhytten med mobilen framför mej och hör mamma högt och tydligt i högtalartelefonen "Hallååååå.....Åsa...jag ser inte så bra" Jag insåg genast att folk utanför provhytten undrade vad jag höll på med och försökte försiktigt säga "mamma, jag ringer dej istället". Mamma hörde givetvis inte när jag försökte viska så då hör jag åter "Åsa, jag hör dej inte...hallåååå...."

Det slutade med att jag fick lägga på luren och ringa upp mamma. Sen kom vi på att jag tog bilder på mej själv och skickade som mms... Så kära Edvin, jag hoppas att du förstår att moster gör allt för att det ska bli så bra som möjligt, tihi...

BOWLAT...

...har vi gjort idag!!!

Idag slutade jag, som alltid på fredagar, klockan 12:15. Jag åkte till Frölunda Torg där jag köpte present till min systerson Edvin (och tillika Gudson) som fyller 14 år om en vecka! (du ser Edvin, moster har inte glömt dej...).

När det var ordnat så mötte jag Catarina som varit och hämtat alla barnen i skolan. ALLA barnen låter som många men våra fyra låter faktiskt som en hel skolklass...

Det blev först ett besök på Mc Donald´s där barnen fick mellanmål och jag min lunch. Mätta och glada gick vi sedan vidare till bowlingen. Det tog ett tag innan vi hade betalat och barnen hade fått på sig sina tjusiga bowlingskor. Sen kunde spelet börja...

Måste säga att det gick så där... Jag vet inte vad som hände men vår bowlingbana levde sitt eget liv. Jag tror att vi hämtade "Bowlingkillen" fyra eller fem gånger... Antingen så låste sig den där saken (ja så mycket kan jag om bowling..) som plockar upp käglorna eller så ändrade datorn turordningen på spelarna...

När barnen väl spelat klart så fick vi inte heller reda på vem som fått mest poäng. För husfridens skull och med tanke på att datorn ändrade turordningen och poängen själv så bestämde vi att det nog var bäst så...

Jag måste bara säga att jag är så fascinerad av att folk tävlar i bowling och inte nog med det, man klär om till träningskläder också... Visst det är några kilo att lyfta och några steg att skutta men ändå... Har de pulsbälte också?


Så här såg datorskärmen ut innan den började flippa ut!

Fabian kollar vart klotet ska träffa, ska det bli en strike månne?!?



Å hej....där satt den!

Ida tar sats...


Uj, uj, uj...det gäller att släppa klotet i tid...


Fyra glada vinnare!!!

...också var det då de stolta mammorna. Kolla in vilket grepp Catarina har om klotet...

Fredags receptet!

Ännu en vecka har gått och nu ni ett nytt recept har fått... hrm...den var dålig!

Hur som helst, denna veckan är det en av mina bloggläsare som står för receptet!

Istället för Harriets Laxgratäng så blir det nu...

MALINS LAXGRATÄNG! 4 portioner

6hg laxfilé utan skinn
1 purjolök
1 rödlök
1,5 hg rökt lax
2 dl vispgrädde
2,5 dl creme fraice
1 dl vitt vin
salt, peppar

Lägg laxfiléerna i en smord form. Salta och peppra. Hacka och stek rökt lax, purjo- och rödlök. Lägg röran på laxfiléerna. Häll på vinet. Blanda grädde och creme fraiche och häll över. 15-20 min i 225 grader.

Serveras med kokt potatis eller pressad potatis till!

Lycka till!

Kul idé att ni bloggläsare kommer med lite recept nu när min fantasi börjar tryta...

TACK FÖR HJÄLPEN MALIN - SMARRIGT VÄRRE :D

torsdag 29 januari 2009

Inspirerande bloggare...

...finns det många ut av!

Jag vet inte om ni läsare tycker att det är så spännande att se vad det blir för fredagsrecept vecka efter vecka..

Jag tycker däremot att det är spännande att se vad Västmanländskan har för onsdagsblomma? Varje vecka fotograferar hon någon blomma, alltid lika kul att se vilken blomma som har fångat hennes uppmärksamhet.

Vill ni ha lite tips på bra böcker också så ska ni absolut gå in på hennes blogg. Hon läser otrooooligt mycket böcker och det finns många bra tips på läsvärda böcker!

Kanske jag kan tipsa er om en annan blogg imorgon :)

Vi går mot...

...HELGEN!!!

Torsdag...inte så dum dag med tanke på att det är fredag imorgon :) Idag har det varit en väldigt lång dag...

Åkte till jobbet, satt först i telefonrådgivningen och fick en massa kluriga samtal. Sen hade jag en samtalspatient och vid lunch arbetslunch med föreläsning om Encepur vaccin mot TBE.

SEN var det dags för nästa utbildning. Jag ska ta över ansvaret för apoteksbeställning och det ska moderniseras så vi kan beställa via internet. Klart man måste bli undervisad...hrm...

När jag kom dit så hör jag någon som säger " Men Hej, där är ju min tränarkompis..."
Nja sa jag, vi har väl åtminstone varit på kurs tillsammans...

Så slut var jag förra veckan för det visade sig vara tjejen som jag träffade i omklädningsrummet för ett par veckor sedan och som raggade med mej på ett fyspass...

När kursen var slut klockan fyra så tog jag bilen och susade till gymmet...Måste berömma mej själv för att jag verkligen körde dit för jag var sååå trött idag!

Efter gymmet var jag för trött för att handla och laga mat och då, då är det bra att "Farbror Thai" finns.

Nu är jag nyduschad och nymatad... Känner nog att det är okej att jag lägger mej i soffan och slöar lite :)

Nix, ingen reparatör idag heller, på måndag kommer han!!! FYRA dagar till...börjar vänja oss nu!

Imorgon ska jag och Catarina åka och bowla med barnen efter skolan...eller rättare sagt barnen får bowla och vi fikar :D

Ha det gott kära vänner!

onsdag 28 januari 2009

Ingen förändring...

...idag heller!!!

Idag kom Catarina och barnen på besök, ett smart drag visade det sig vara. Ju fler folk i huset, destu varmare... Nu har vi hela 18 grader varmt :)

Reparatören kommer kanske imorgon eller på fredag!

Just nu tittar jag på realityserien Chartersvenska i Thailand! Jag älskar den serien...himla kul att följa reseledarna och se hur turisterna bär sig åt...

Dessutom sprider sig värmen lite när man ser den på tv´n!

Imorgon blir det jobb på förmiddagen, utbildning på eftermiddagen och sen gymmet så jag kan duscha och tvätta håret :) Tar det tid att få lagat värmepannan så kommer jag ju att bli hur vältränad som helst! Med andra ord aldrig något ont som inte för något gott med sig...

tisdag 27 januari 2009

Atjoooooo...

...hur vi har det???

Tackar som frågar, KALLT tack!!!

Nu har vi åtminstone fått in två bilfläktar och ett element, alltid nått! Serviceteknikern kommer kanske på torsdag...(snälla, se till och håll tummarna...)

Eftersom vi inte kan duscha varmt här hemma så drar jag och barnen till gymmet nu. Först lite träning och SEN ska vi duscha, tvätta håret och BASTA!!!

Hur gjorde man förr???

Nostalgitripp igen! När vi var små så hade vi inget varmvatten i sommarhuset. På sommaren badade vi i havet hela dagarna så vi var åtminstone rena. När vi skulle tvätta håret så värmde mamma upp vatten på spisen, sen stod vi med huvudet över vasken så sköljde hon med vatten i en mugg... Det var tider det!

Är det ett ålderstecken att man börjar tala om förr...eller kanske bara goda minnen, vilket i och för sig inte är så bara!!!

KYLAN VÄCKER....

...MÅNGA MINNEN ...

Jag har spenderat en natt under både duntäcke och fleecefilt men ändå frusit, brrr...

När jag låg där och frös så kom jag genast att tänka på när vi var små och åkte till sommarhuset i Blekinge. Vi åkte dit året runt och när vi var där på vintrarna så var det kallt och fuktigt...känns nästan likadant här hemma!

Den stora skillnaden är att vi hade kakelugn i sommarhuset som pappa eldade så det stod härligt till...efter ett tag spred sig värmen i huset . När jag och Anna skulle sova kom pappa och stoppade om oss med våra täcken som han hade värmt mot kakelugnen. SEN frös man inte längre!

NU längtar jag till jobbet...och VÄRMEN där! Ha en bra dag ni alla!

måndag 26 januari 2009

Brrrrrrr......

....JAG FRYSER!!!!

Igår kväll frös hela familjen...trodde bara att det var en ruggig dag...

...imorse när jag kom upp var det ännu kallare, skuttade in i duschen för att ta en varm, skön dusch....Brrrrr....inget varmvatten...

David tryckte lite och grejade i värmeberedaren, trodde att det hänt något i samband med att vi hade strömavbrott igår.

För en stund sedan när jag kom hem från jobbet så möttes jag av ett ännu kallare hus. Vi har, vanligtvis får jag väl säga, varmt och skönt golv eftersom vi har golvvärme. Nu är klinkersen svinkalla (ursäkta uttrycket...) Termometern står på 15,7 grader varmt...förstår ni..brrrr...

Nu sitter jag här med stor kofta, halsduk och levande ljus precis överallt!!!

David har försökt nå IVF-värmepumpar men de svarar inte... Tips någon på hur man håller värmen? Å vi som tittat på öppen spis, TÄNK om den varit installerad nu...

Nä, nu fryser jag om fingrarna, får hämta ett par vantar...

söndag 25 januari 2009

Jag blir så glad...

...när nya läsare ger sig tillkänna!!!

Nu har jag och David precis varit och tränat, Fabian åkte hem till Marcus och med viss tvekan fick Astrid och Ida vara ensamma hemma!

När jag ringde en stund senare för att höra hur det gick sa Astrid " Jo, då, vi sitter här och småpratar i soffan...

När jag nästan tränat klart så fanns det ett meddelande på mobilsvaret

"Mamma, det är jag, Adam och Karl-Viktor kommer hit om 15 minuter...eller om 1 minut..."

Nu blev jag genast lite mer orolig...

När vi kom hem möttes vi av fyra rödrosiga barn som fnittrar och jagar varandra... Tjejerna tuffar till sig och killarna blir lite generade... Just nu bompar det rejält och smäller från Astrids rum och vi hör glada tillrop...tror att jag går ut i köket och lagar lite mat istället...

Att jag aldrig lär mej!!!

Dricka kaffe klockan halv nio på kvällen....

Har sovit uselt i natt...vaknat titt som tätt...

Trött idag...

MEN...imorgon är det vardag igen så det gäller att fånga dagen! Tvätta, städa, fixa söndagsmiddag och TRÄNA!!!

På återseende!

lördag 24 januari 2009

Fem rätt...

...hade jag på båda Harry Boy!!!

Ingen resa till Västindien...kanske en bussbiljett till Kungälv???

Jag hade fem rätt på båda mina Harry Boy, enligt David blir det nog ca. 72:-, inte illa!

Nästa vecka kör vi igen!!!

Svärfars funderingar!

Svärfar är en man med många teorier!!!

En av dem är att långa människor har låååånga fötter!

Korta människor, korta fötter!

Är det så???


Teori nummer två!

Små människor är väldigt påstridiga...

Långa människor är lugna och trygga.... (svärfar själv är ganska så lång OCH har stora fötter...)

Kommentarer någon???

Fint besök...

...har vi haft ikväll!!!

Ikväll har vi haft svärmor och svärfar på middag! För ovanlighetens skull blev det tre rätters...



Farfar busar med Astrid...

Tjejsidan...är det inte märkligt att det blir en tjejsida och en killsida...

Grabbarna...


Kvällens förrätt, svärmors gratinerade hummer...för er som blir sugna så finns receptet under fredagsrecepten...var så god och leta :)



Hela sällskapet samlat...förutom bloggerskan förstås...
Hur har ni andra haft det ikväll?

Kanske miljonär...

...om några timmar!!!

Idag är det typ 48 miljoner i vinstpotten för V75.... Jag spelar nästan aldrig men IDAG slog jag till på stort! Åkte inom "Sjappet" och köpte två stycken Harry Boy för 50:- vardera...

Hör ni inte ifrån mej imorgon så kan ni räkna med att jag sitter på Landvetter och väntar på första bästa flyg till Västindien eller nått...

Man måste väl ändå få drömma lite ibland...faktum är att min tur i spel försvann samma dag som jag träffade David...Tur i kärlek...otur i spel.... eller Tur i spel...otur i kärlek...

David, du är värd bra mycket mer än 48 miljoner :D

fredag 23 januari 2009

FREDAGS RECEPTET

Denna veckan vill jag dela med mig lite av det thailändska köket till er!


THAIKYCKLING:

4 kycklingfileér
1 hackad purjolök
1½ msk Red Curry Paste
1 burk kokosmjölk
3 msk fisksås
2 msk socker
Hackad paprika
Minimajs
Ananas i bitar
Ev. champinjoner

Strimla kycklingfileérna i bitar, woka sedan tillsammans med grönsaker i den röda curry pastan. Tillsätt sedan kokosmjölken, fisksås och socke, låt sjuda några minuter.

Serveras tillsammans med jasminris eller nudlar....och kanske ett glass rött vin!

Sawadee ka!

Dagens räddare i nöden...

... är svärfar!

Fredag, underbara dag! Idag skulle båda barnen till skolan, jag på kurs och David jobba. Svärfar skulle hämta barnen efter skolan eftersom min kurs håller på hela eftermiddagen.

Efter kursen var det planerat att jag skulle hem, hämta barnen, åka och träna, sedan handla fredagsmys...

Ja, det var planen alltså! Imorse vaknade Astrid och klagade på ont i kroppen och när jag kollade så hade hon även feber...

David ringde till svärfar för att höra om han kunde komma och passa Astrid och han skulle bara avsluta ett möte och sen kunde han hjälpa till! TACK TORD!!! :)

Nu ska jag sätta mej i bilen och puttra iväg på de snötäckta vägarna.... Ha en underbar dag ni alla!

torsdag 22 januari 2009

En dag i skolbänken!

Idag var det del två på i kursen "Sjuksköterskan i Konsultationsprocessen" och jag är helt sluuuut!

Jag har blivit filmad i min roll som sjuksköterska, patienten i fråga var en tjej som försökt ta livet av sig lördags, kommit in till psykakuten på ett sjukhus och efter en undersökning där blivit hemskickad med hänvisning att ringa sin vårdcentral.'

Lätt, nä, inte precis...dock mitt gebit ändå så det gick ganska så bra. Avskyr bara att se och höra mej själv på videofilm, att sen flera andra ska granska och ge omdöme gör inte saken lättare...

Eftersom jag bor nära kursgården åkte jag hem. Väl hemma möts jag av att både David och barnen storstädar...Jag fick nypa mej i armen och AJ....det var på riktigt! Underbart!

Nu ska jag gå en runda, måste rensa tankarna och få lite frisk luft! Imorgon är sista dagen...sen ska det firas helg!

onsdag 21 januari 2009

Vill ni veta en hemlis???

...våren är på intågande!!!

Tulpaner pryder köksbordet varje vecka...

Det ljusnar före klockan åtta på morgonen...

Det blir inte mörkt förrän kvart i fem på eftermiddagen...

Åsa har börjat jogga utomhus...

Vårkollektionen packas upp i affärerna...

Blogghjälp...

...behöver jag!!!

Kära bloggläsare, jag behöver hjälp....med ett recept! På lördag kommer mina svärföräldrar på besök och då ska vi bjuda på god mat! Till förrätt blir det .............. ............. (kan ju inte skriva vad det blir OM de läser bloggen...) till huvudrätt hade jag tänkt mej någon slags lax.

Jag har ett flertal gånger fått spännande lax när jag varit på restaurang och ätit. De bakar en laxfilé bit i ugnen med typ pesto, eller parmesanost....Nu skulle jag vilja göra en sådan lax, med ett litet täcke över sig, hänger ni med? Problemet är att jag inte har något bra recept så nu hoppas jag att NI har det!

Snälla, snälla, maila mej då så fort som möjligt! Tack på förhand! ASABlogg@gmail.com

Så var det klart!

Idag var det då dags för Fabian att få inopererat nya plaströr!

Han och jag åkte iväg tidigt imorse till Frölunda Specialist Sjukhus där Fabian har sin öronläkare!

Doktorn tittar i öronen och tycker det ser fint ut, dock vätska bakom trumhinnan som han nästan alltid har...

Eftersom Fabian också har förkylningsastma så fick vi först träffa narkosläkaren som lyssnade lite extra på honom. Hon gjorde sedan bedömningen att det skulle gå bra att genomföra operationen.

Jag fick ta på mej en tjusig gul skyddsrock som var flera nummer för stor. På huvudet fick jag en huvudbonad... Borde tagit ett kort med mobilen men det kändes inte riktigt läge för det :)

In på operationssalen där jag fick hålla Fabian i handen, några sekunder senare fladdrade ögonlocken och han somnade.

Tio minuter senare rullade de in honom till mej i ett intilliggande rum! MEN de där tio minuerna känns som mycket mer...det är jobbigt när ens barn får narkos och man inte får vara där hos honom!

Allting gick jätte bra så för att fira detta fick det bli ett besök på Toy´s R Us! Inte min favoritaffär men barnens.... Fabian gick gång upp, gång ner, gång upp, gång ner...som ni vet så finns det ju massor av gångar där så det tog sin tid!

En bra stund senare gick vi ut ur affären, vi var då ett radiostyrt flygplan rikare och vi hade fått med lite nya bindeez pärlor till Astrid som hon ska få när hon kommer hem!

NU ska jag ta och göra mej en stor caffe latte och mysa lite! Ha en trevlig "Lill-lördag"!

tisdag 20 januari 2009

Årspremiär...

...för 2009-års första joggingtur...UTOMHUS!!!

Inte så lätt att gå till gymmet när man är hemma med sjukt barn!

Men som sagt skam den som ger sig...

Termometern stod på tre grader plus så jag tog på mej mitt underställ, träningskläder, fleeceväst och mp3, sen gav jag mej ut och sprang. Inte riktigt lika skönt att springa i snålblåst och bland isfläckar som att springa på sommaren då solen skiner från en blå himmel, båtarna puttrar fram i skärgården....

Fast nu sitter jag här svettig och med stora rosor på kinderna och känner mej nöjd...riktigt nöjd till och med!!!

Efter lite motvind...

...blåser det äntligen medvind!!!

Ni som följer bloggen vet ju att vi fick ändra våra resplaner dagen innan vi åkte till Thailand. Detta eftersom vi blev avrådda av SOS-alarm att åka till Koh Mook då det inte fanns läkare på ön om Fabian skulle behöva det! Vi avbokade vårt hotell och enligt deras avbokningsregler skulle vi få betala för en dag, resten skulle vi få tillbaks!

Vi har sedan dess hållt på och mailat till hotellet som dessvärre inte svarat! När vi inte hade fått pengarna tillbaka efter fem veckor så ilsknade jag till! När jag väl ilsknar till så jäklar i det...då brukar det hända saker :)

Jag samlade ihop alla mina mail och la dem i ett dokument tillsammans med vår bokning där det också stod avbokningsregler. Detta skickade jag sedan till Hotell Direktören och skrev att om de inte hör av sig till oss innan den 21/1 så kommer vi att gå vidare med detta! (att jag sen inte har en susning om vart man vänder sig...det vet ju inte de...)

För första gången på en månad så fick jag svar ifrån dem, typ en timme efter att jag skickat mailet. De skrev att de skulle kolla upp vad som hade hänt och återkomma! Idag, två dagar senare skrev jag till dem igen för att höra vad som händer och då fick jag ett mail att de vill att jag skriver mitt kortnummer så de kan sätta in pengar där!!! Skam den som ger sig...

En börda mindre att bära...

Ännu gladare blev jag när jag hämtade posten idag...ett brev ifrån Länsförsäkringar..vi får utbetalt 6150:- eftersom Fabian var sjuk fem dagar på semestern!!! Dessa pengarna ska öronmärkas...kanske en ny liten resa med familjen i maj eller nått :)

Kanske jag ska gå och köpa en lott idag också!!!

GRATTIS PÅ...

FABIAN-DAGEN!

VAB-dag!

...har jag idag!

Det kanske inte är alla som vet vad det är??? Vård Av Barn

Igår när jag precis skulle gå på lunch så ringde mobilen, det var Fabians fröken Anette som berättade att han hade ont i öronen och i magen...suck...stackars lille pôjk!

Jag åker till skolan och hämtar honom, ingen feber men klagar över ont i magen och öronen. Tack och lov ingen magsjuka (den hägrar nämligen på skolan så hela familjen S käkar vitpeppar!)

Knepigt att han klagar över ont i öronen när han håller på och behandlas för en öroninflammation... Egentligen skulle Fabian få inopererat plaströr i öronen imorgon men nu är jag tveksam till om det är en så god idé?!? Läkaren säger att man kan göra det men Fabian har ju dessutom sin besvärliga hosta kvar...

Jag får fundera lite till...

Hur har ni andra det idag, regnar det hos er också???

måndag 19 januari 2009

Familjens pyssliga tjej...

...är ASTRID

Igår var jag och Astrid på Toy´s R Us, då köpte hon en rolig "pärl-penna" som man gjorde så här söta saker med;

Familjens konstnär...

...FABIAN

Som jag skrev härom dagen så lär sig Fabian om fåglar denna terminen. Förra terminen var det skogen som gällde... Här är några av de alster han har gjort i skolan...






söndag 18 januari 2009

Dagens dagsform...

...är lite seg!!!

Som jag skrev igår så var det en helt fantastisk dag. Efter en bra start på dagen så fick jag fixat lite här hemma. Klockan fyra skulle Astrid gå på truppgymnastik för första gången, de skulle träna i två timmar. Under tiden passade jag och Catarina på att ta en promenad i vackra Billdals Park, sen åkte vi och storhandlade mat.

När jag och Astrid kom hem strax efter sex på kvällen så lagade vi en god ost- och skinkpaj. Sen slappade hela familjen framför tv´n och hade så där mysigt som man ska ha en lördagskväll.

Imorse vaknade jag av att Fabian knackade mej på armen och sa ;"Mamma, jag har krupp..."

Suck, inte nu igen...inte nog med att han har öroninflammation och går på penicillin, nu har han krupp igen...

Inget att gnälla över, det går på rutin nu! Upp och hämta hans hostmedicin, ge honom kortisontabletter, alvedon och röd saft (ja, söt röd saft rekommenderas av barnakuten när barn har hosta...). Sen satte vi på duschen på riktigt varmt vatten så luften i badrummet blev riktigt fuktig. Där satt vi då tillsammans på golvet och andades...

När inte heller det hjälpte fullt ut så drog vi på oss kläderna och gick ut i det kalla och snöiga vädret och vandrade, hand i hand, gatan upp och ner... När det blivit lite bättre tog vi bilen bort till Kvantum och köpte goda frallor, det tyckte vi att vi var värda!

Nu har jag precis gått en lång promenad längst med havet tillsammans med min goa granne,
det drar lite i de små gluggarna... Kanske ska ta mej en liten middagslur...Ikväll ska jag åka och hämta mamma och pappa på Landvetter, de har spenderat en vecka på Teneriffa...

Nya friska tag imorgon!


lördag 17 januari 2009

En 6 årings fundering!

Fabian läser om olika fåglar i skolan, det tycker han är väldigt spännande!

Veckans fågel var nog blåmesen...

Vid frukosten säger Fabian;

"Mamma, hur blir en blåmes BLÅ?
Först är det ju en mes, men hur blir den en blåmes???"

Ja vad svarar man på det?

Vilken härlig morgon!!!

Gick upp vid 8 och fixade lite. Kvart i nio väckte jag David och sen klädde vi om och åkte till gymmet.

Väl i gymmet blev det lite crosstraining, löpning, rodd och bicepts, triceps och mage! SEN åkte vi till affären och köpte goda frallor som vi nästan precis har ätit. Så härligt att äta en god frukost/lunch och läsa tidningen!

Nu ska jag nog lägga mej och läsa lite, med gott samvete!

fredag 16 januari 2009

FREDAGS RECEPTET

Efter några veckors uppehåll så är det dags för årets första Fredagsrecept!

Januari månad är en sådan månad då många börjar träna och vill äta nyttigt efter julens allt för stora kaloriintag!

Därför tänkte jag börja med ett nyttigt recept men ack så gott, både till vardags och fest!

KYCKLINGLASAGNE

En grillad kyckling alt. några kycklingfileér

1 paket färska lasagneplattor

Några soltorkade tomater i olja

En vitlöksklyfta

Bladspenad

2 paket med Kelda Ostsås

(riven ost för den som vill festa till det)


Lägg ett lager lasagne i botten på en ugnsfastform.

Lägg ett lager med kyckling, hackade soltorkade tomater och bladspenat.

Lägg på nästa lager av lasagne

Ännu ett lager med fyllning, riv gärna en vitlöksklyfta och strö över

Sista lagret med lasagne och sedan häll på den magra ostsåsen. För den som vill kan man även lägga ett lager med riven ost på.

Grädda i 225 grader, mitt i ugnen och i ca. 30 minuter.

Serveras med en god sallad till!


(Väljer ni att använda kycklingfiléer istället så dela dem i mindre bitar, fräs i stekpanna tillsammans med spenat, soltorkade tomater och vitlök.)

Frågestund...

...är det många bloggare som har...

Kanske man skulle vara så modig att låte er bloggläsare ställa frågor om MEJ!!! Hrm...låter kanske lite farligt!

Caroline , en av mina bloggkompisar boende i New York, ställde en fråga om vad det är för gym jag tränar på. Caroline är dessutom gift med en PT (personlig tränare för er som inte vet...) så jag kan gissa att gymmet är deras andra hem :)

Hur som helst så tränar jag på Gymnasium som är ett väldigt bra gym!!! Ägarna har drivit flera gym i Göteborg tidigare men för ett antal år sedan startade de Gymnasium som har sitt eget suveräna koncept! De riktar sig till alla åldrar och har många bra pass att välja på, super bra tränare och ett stort utbud av maskiner för den som vill gå i gymmet. Dessutom har man barnpassning med utbildad personal som erbjuder allt från minigym, minibio, pyssel, pingis...ja det mesta. När det är Kanelbullensdag bjuds det på kanelbullar, Våffeldagen på våfflor, man går luciatåg, har julmarknad...

Hrm....jag borde ta betalt för denna reklamplatsen :D

Bor ni i Göteborg så gå dit och provträna vet jag!

torsdag 15 januari 2009

Lättlurad....

...var jag idag!!!

Idag hade jag överläggning med mej själv...skulle jag träna idag eller skulle jag vänta tills imorgon. Hrm...det är ju väldigt skönt att vara "ledig" fredag eftermiddag också... Man ska inte skjuta på saker man kan göra idag... Sagt och gjort, jag packade väskan imorse och bestämde att jag skulle göra ett besök på Gymmet efter jobbet.

Eftersom jag har haft ett uppehåll med träningen och dessutom haft ett par rejäla förkylningar så skulle jag ta det luuuuugnt i gymmet. Typ lite crosstrainer, rodd och andra maskiner.

När jag kommer in i omklädningsrummet så frågar en tjej mej om jag också ska vara med på Cirkelpasset. Nääää...sa jag...bara köra lite gym. Då berättade hon att hon hade varit ensam på det passet förra veckan och ville ha lite sällskap.

Schysst som jag är så sa jag att visst kunde jag hänga på...kände dock inte tjejen i fråga men vad gör man inte för sina medmänniskor!!!

Cirkelträning går ut på att man tränar trettio sekunder på åtta olika stationer. Ingen paus, bara hård träning. Man tränar hela kroppen och har en väldigt hög puls vilket gör att man bränner mycket! :D

Detta är ju kanon, men kanske inte när man inte är i toppform. Vi var i alla fall tre tjejer på passet och en gullig manlig tränare. Man ska egentligen ta det lite lugnt första varvet och sen öka tempot kommande varv. Sådan är ju inte jag...jag vill gärna briljera och köra gärnet meddetsamma. Tränaren tyckte nog att det såg för lätt ut så han ökade motståndet på alla maskinerna ...

Trettio minuter senare var jag som en disktrase i kroppen, släpade mej vidare till Crosstrainern men där svajade det rejält, pulsmätaren visade 180... Det blev femton minuter där och sen skulle jag försöka ta mej hem...armarna skakade och det var en bedrift att hålla i ratten...

Nu är jag hemma igen och nyduschad...NU ångrar jag inte att jag gick och tränade idag och dessutom körde ett pass som jag inte hade planerat!!!

Imorgon är det FREDAG...mmmm måste känna lite på ordet F-R-E-D-A-G!!!

En härlig helg i sikte!

Trevlig kväll på er alla!

onsdag 14 januari 2009

Dags att planera...

...nästa resa!!!

Catarina och barnen har precis varit på besök...hade ju abstinens när vi inte har träffats på några dagar...

Vi kollade lite foton och pratade Thailand, fasen vad skönt det var med semester, sol och bad!!!

Vi kom fram till att det är dags att planera och spara till nästa resa. Frågan är bara vart vi ska resa?? Västindien, Brasilien, Madagaskar....

Kära bloggvänner, har ni några tips och idéer??? Billigt flyg, boende, mat, vin.... Kanske någon av er har lite käcka kontakter i paradiset :D

Komsi, komsi...låt era ideér flöda!!!

tisdag 13 januari 2009

Jag har fyndat!!!

Som jag skrev härom dagen så tillbringade jag flera timmar på NK utan att inhandla något! Idag har jag däremot shoppat :D

Först skulle jag köpa ett par extra termobyxor till Astrid på rean, tycker det är onödigt att hon har sina dyra skidbyxor i skolan. Hittade ett par på rean på Kapp Ahl och tänkte att jag skulle åka och hämta henne efter skolan så att vi kunde åka och prova dem. Vad händer väl då??? Jo jag får ett sms på mobilen från självaste Kapp Ahl! Det stod att jag var inbjuden att handla för halva reapriset från idag om jag visade upp mitt sms i kassan! Snacka om att det var meningen...

Jag hämtade barnen och sen blev det ett besök på Kapp Ahl där det inhandlades termobyxor till Astrid, en fin jeanskjol till henne, några toppar och en kofta. Fabian fick en ny fleecejacka och ett par mysbyxor. Sen blev det födelsedagspresent till Matilda som Astrid ska på kalas till på söndag OCH lite nya fräscha trosor och strumpor till lilla mej!

När jag kom hem och satte på datorn gick jag in på Tommy Hilfigers hemsida där det också var rea. Inte nog med det...det var HALVA REAPRISET!!!

Nu har jag beställt tre tröjor till mej och sen var sin halsduk och var sin mössa till mej och David! Allt för 80 dollar inklusive frakt, snacka om billigt!

Oj vad jag känner mej nöjd nu :D

måndag 12 januari 2009

Snabb rapport...

...blir det idag!!!

Måndag förmiddag, ny vecka, nya möjligheter!!!

Jag ska alldeles strax susa iväg till jobbet, börjar 12:15 idag och slutar 19:00...avskyr de här måndagskvällarna...Ja, jag vet, det är en måndag kväll på sju veckor men ändå...

Oj, oj...nu kom jag ju av mej med mitt positiva tänkande... Vi tar det en gång till...

Idag börjar jag inte förrän 12:15, så skönt med lite sovmorgon! Dessutom har jag hunnit städa HELA huset också. Det ska bli så kul så att åka till jobbet och se vilka patienter som kommer idag :)

Utvärdering; Ja, nog känns det lite bättre med det andra alternativet!!! Ofta gnäller man över saker som man ändå inte kan påverka...det gäller med andra ord att gilla läget!

När jag kommer hem ikväll så är det Guldbagge Galan! Jag har hört på radion nu på förmiddagen att många tycker att det är på tok för många galor. Jag håller med men Guldbagge galan är en av dem som jag inte vill missa. Dessutom är det Johan Glans som är programledare så det bådar gott...

Hoppas att ni alla får en skön måndag så hörs vi imorgon igen...man vågar ju inte blogga på jobbet...

söndag 11 januari 2009

Vårtecken!!!



Eftersom det inte finns några vårtecken utomhus ännu så får man se till att fixa lite vårkänsla på insidan...Ut med julen och in med TULPANERNA!

Usch vilken söndag!!!

Mulet väder, ett par plusgrader, lite blåsigt....och SÖNDAG!!! Brukar inte ha söndagsångest men idag känns det lite jobbigt...

Vi tog en sväng till Mio möbler idag för att kolla på mattor. Ska köpa en stor matta att ha under matgruppen i vardagsrummet och en mindre under soffgruppen... Det fanns ingen matta vi föll för..bara en massa rya mattor som i och för sig kan vara lite kul men jag tror att jag kommer att tröttna på dem i längden...

Vi körde förbi SIBA och köpte en vattenmaskin istället, en röd Wassermax. Så nu är det slut på att släpa hem bubbelvatten från affären, härligt!

Nu ska Astrid och Fabian på kalas, jag och David ska släpa (observera ordvalet...) oss till gymmet. Årets första träning...längtar tills vi kommer hem och ska smaska på sushi!

lördag 10 januari 2009

Blondinbella!!!

Svärfar kom på besök idag...han berättade att han funderar på att skaffa en blogg :)

Han jämförde min blogg med Blondinbellas...

Var är alla läsare...och framför allt var är alla pengarna???

Tord, välkommen in i bloggens värld!!! :)

Kokar kräftor...

...gör vi idag!!!

När vi var i Thailand så längtade vi efter mycket "svensk" mat... I veckan har vi ätit lövbiff, spagetti med köttfärssås och köttbullar. Igår kväll blev det räksoppa och en sak vi också längtat efter är kräftor och räkor!

Vi bestämde att vi skulle mumsa på detta på lördag kväll, idag alltså... Vad hände igår? Jo, vår kompis skulle ut och fiska kräftor och undrade om vi ville ha...

Så nu har vi kokat två kilo kräftor som står på altanen för att svalna, räkorna ligger i kylen och väntar på att ätas upp. För att lyxa till det extra har jag provat på att göra en dippsås till skaldjuren med senap och honung. DESSUTOM blev det ett besök på systembolaget idag, har inte druckit vin sedan början på december och DET måste man ju ha till skaldjur!

Vad ska ni smaska på ikväll???

fredag 9 januari 2009

Góa grannar...

...ska man vara rädd om!!!

Idag var min första arbetsdag på fyra veckor...Eftersom jag vänt på dygnet och vaknar tidigt så var jag ganska tidigt på jobbet!

Vanligtvis brukar jag ha svårt att komma ihåg alla olika lösenord som krävs för att komma in genom porten, in i journaler, mail etc. men idag gick det galant. Att öppna mailen är alltid lika spännande...uj uj uj vad det lyste rött!!!

Det var dessutom lite folk på jobbet idag så det var mycket att stå i...sen hade jag dagen till ära en samtalspatient. När klockan närmade sig tolv plingade datorn till...jag hade fått mail!!!

"Hej Åsa! Jag tänkte bara höra om du vill komma över på lite våfflor när du kommer hem. Kram Agneta!"

OM jag ville, ett sådant erbjudande gick ju inte att missa så jag slängde mej på telefonen och tackade JA!

Nu ett antal timmar senare är jag mätt och trött efter goda våfflor och gott sällskap(trött av våfflorna alltså...INTE sällskapet hi hi). Det är inte så ofta jag och "grannen" får till det nu för tiden...hrm...alltså som vi träffas...Nu har jag i alla fall uppdaterat mej :)

Nu ska jag ge mej i kast med kvällens skaldjurssoppa...

Fredagsreceptet återkommer nästa fredag, om ni nu har saknat det alltså! :)

Trevlig kväll på er alla och för er som bor i Sverige, ikväll börjar Let`s Dance...

Vad är det för dag idag,

...é det en vanlig dag???

Nej det é ingen vanlig dag,

för det är Pappas födelsedag

HURRA; HURRA; HURRAAAAAA!!!!




Ett riktigt stort GRATTIS till jubilaren!


Hoppas att du får en riktigt trevlig födelsedag!!!


Kramar från oss alla!!!

torsdag 8 januari 2009

Nästan två timmar...

...på NK och inte en krona fattigare...

Bortsett från parkeringen då da!!!

Helt otroligt...jag har provat jeans, koftor, tröjor, luktat på parfymer....men inte köpt någonting! Jag måste helt enkelt vara sjuk...eller så kanske det inte var rätt dag för shopping idag?!?

Har ni andra gjort några fynd på julrean???

Ja se det snöar, ja se det snöar,

...det var väl roligt HURRA! Nu är det vinter, nu är det vinter, som vi har önskat HURRA!!!

Snön singlar vit och fin ner till marken, årets första snö, på årets första skoldag!!!

Lite typiskt när barnen har varit lediga i tre veckor och när så skolan börjar så kommer snön... Skulle vara kul om det blir liggande ett tag så vi kan ut och åka pulka i golfbacken...

Idag ska jag åka in till stan och se om jag kan hitta något på rean på NK, har ett presentkort där som jag fick när jag slutade mitt förra jobb...

Håll tummarna att jag hittar något...

onsdag 7 januari 2009

En bonus...

...med att resa bort hela jul- och nyårshelgen!

Under jul och nyår så svulstar man alltid lite extra med all julmat som man äter utan att kanske inte tycka det är så himla gott, i alla fall inte dag 2, 3, 4...

Dessutom bjuds det ju på massa kakor, glögg, godis och jag vet inte allt...

Detta brukar leda till några små extra kilon som man sen får jobba med inför sommarens bikinisäsong!

Denna julen har jag ätit nästan uteslutande vegetariskt, det har mest blivit ris och nudlar med grönsaker till...ett par öl om dagen och kanske liiiite snacks för att mätta saltbehovet!

Får nog köra "Fried rice" och "Phad Thai" nästa jul också...

Vågen står på +/- NOLL!!!

Jag har vänt på dygnet!!!

Uj, uj, uj...att det skulle vara så svårt att komma tillbaks till vardagen!!!

Att vi var trötta i måndags kan jag förstå, hade hoppats att allt skulle vara om vanligt igår men icke... Jag och David bänkade oss i soffan för att se Eva Rydbergs årliga revy...de första tio minuterna gick bra sen började ögonlocken falla.... gick och hämtade lite glass, höll mej vaken typ fem minuter till och sen....slocknade jag igen...

Vaknade till lite då och då men hann aldrig fatta vad revyn handlade om... Gick och la mej i sängen vid halv elva och slocknade bums... Klockan två vaknade jag dock och kände mej ganska pigg...brukade ju vakna vid åtta på morgonen i Thailand så det motsvarar ju två på natten här...

Låg och vred och vände på mig och till slut gick jag upp och satte mej framför datorn och mailade till söstra min som bor i USA och är sex timmar efter oss... Vid fyra kröp jag till kojs igen och slocknade... Ikväll måste jag hålla mej vaken för imorgon börjar vardagen igen...i alla fall för barnen, själv så börjar jag jobba på fredag... Kan ju inte sitta och slumra när jag har "terapipatient"...

Hur som helst, idag är det minus tre grader och strålande sol...enda nackdelen med det är väl att jag ser hur fruktansvärt skitiga mina fönster är... Fast jag kan å andra sidan inte göra något åt det idag för det är alldeles för kallt för att tvätta fönstrena :)

Huset är fullt av barn, närmare bestämt fem stycken....får väl börja fundera på vad jag kan fixa för lunch till dem... Även om jag tröttnade på stekt ris och nudlar så var det bra skönt att slippa laga middag, diska och allt annat.... Det kanske är dags att börja planera för nästa resa...till påsk blir det några dagar i Sälen...

Ha en underbar dag!!!

tisdag 6 januari 2009

Lite bilder från resan...

Här kommer några få bilder från resan...jag har gjort ett litet album också och vill ni se dem så klicka här



Longtailbåtar på rad vid Railay Beach!!!





Astrid smaskar på en grillad majskolv på stranden!



Fabian siktar land!



Ute med privatchartrad longtailbåt...det blev fiske på hemresan, en Kingfish!
Nästan hela gänget samlat på båten...

Jag och barnen på Maya Beach (det var här man spelade in The beach!)



Ute på djungelvandring...där stötte vi på en grotta!



David och pojkarna på elefantryggen...






I´M back in town!!!

I söndags gick vi upp tidigt, käkade frukost, packade och checkade ut. Sen gick vi ner till stranden i Ao Nang för att lapa den sista solen....

Vi hade en skön dag men på något vis så går man bara och väntar på att åka hem när man vet att det är på gång.

På eftermiddagen gick vi hem och badade lite i poolen, duschade och svidade om. Sen blev det en sista, i alla fall för den här gången, middag i Thailand. Jag åt Pad Thai och nu känner jag verkligen att det får vara nog med nudlar och ris på ett tag!

Klockan 19 kom en minibuss och hämtade oss på hotellet och körde oss till Krabi Airport! En liten flygplats men det tog ändå sin tid att checka in!

Inrikesflyg till Bangkok där vi landade vid halv elva. Planet till Frankfurt skulle avgå 23.45 så jag hade sett fram emot lite billig Taxfree shopping...MEN detta var innan jag visste hur joxigt det är att befinna sig på en thailändsk flygplats... När vi bytte från inrikeshallen till utrikeshallen fick vi gå igenom en pass och säkerhetskontroll. Det kunde jag förstå... Kön dit var verkligen superlång och jag tror inte att det lyste grönt en enda gång när någon gick igenom kontrollen. Detta innebar att de skulle köra runt med den där lilla pinnen på var och varannan människa...

En bra stund senare var vi inne på själva flygplatsen. Mina ögon tindrade när jag såg Chanel, Burberry, Lacoste, Ysl, parfymaffärer, spritaffärer...you name it!

Vi hade inte så mycket tid så vi bestämde att gå mot gaten....det visade sig vara lättare sagt än gjort... släpandes fyra supertrötta barn i flera kilometer...ja, det kändes faktiskt som att vi bara gick och gick och aldrig kom fram. Efter en mycket lång sträcka så började Gaten G närma sig och då var klockan 23:15. Ännu en lång kö men denna gången skulle de först kolla igenom väskan och sen skulle man lägga den på bandet så de kunde "röntga den". Jag blev lite nervös eftersom jag hade två sprutor i min väska, jag är sådan som får ta spruta när jag ska ut och flyga så jag inte får proppar...Har ju sett Bangkok Hilton och vem vet, även om jag hade intyg med från läkaren så kändes det lite pirrigt...

Jag klarade mej men de fick intresse för Fabians ryggsäck...och tog mej och Fabian åt sidan, på med handska och gick igenom ryggsäcken. Jag försökte fint förklara att vi hade ganska kort om tid tills vårt plan gick men då skrek hon "take it easy madame"... Sen fiskade hon upp Fabians bruna glasflaska med hostmedicin och jag försökte säga att jag hade intyg med mej från läkaren men då sa hon åter " Take it easy madame"... Hon tillkalade sin chef och då hade jag fiskat upp intyget men det var de inte intresserade av utan sa bara att "it´s ok"...

Som ni säkert förstår så blev det NADA shopping...vi rusade till planet och typ fem minuter efter att vi hade satt oss så satte det av mot högre höjder!

Tolv timmar efter att vi hade lämnat varma och soliga Thailand landade vi på Frankfurt flygplats där snön vräkte ner. Planet till Göteborg blev en timme försenat innan de hade skrapat rent flyget från all snö och torkat det rent. När vi väl landade i Göteborg så var det sol och -12 grader, snacka om chock...50 graders skillnad... Brrrrr.....vad vi huttrade....

Svärmor mötte oss på Landvetter och körde oss hem till ett hus som var pyntat med tomtar och vår lilla julen....kändes lite skumt eftersom vi har varit borta sedan lucia ... Dessutom hade farbror tomten varit här och satt var sin stooor julklappspåse till barnen med klappar i...Det ska ju vara kul att komma hem också!

Vi hade bestämt att vi skulle försöka vara vakna till kvällen för att komma i rätt fas men klockan fyra på eftermiddagen däckade jag...När David väckte men två timmar senare så visste jag inte vart jag var eller vem jag var... slocknade vid åtta igen och sen sov jag till 4 då även barnen vaknade...Behöver jag berätta att vi är trötta idag också...ska dock göra ett nytt försök att hålla mej vaken tills ikväll så jag kanske kommer rätt på det imorgon!

Nu ska jag fixa med ett litet album så ni kan få se lite bilder från vårt äventyr!

Imorgon ska jag sätta mej och läsa era bloggar och se vad ni har hittat på...det är ju bättre än alla tidningar i världen, hi hi!

ÅÅÅÅÅÅ,ÄÄÄÄÄÄÄ,ÖÖÖÖÖÖ...

...???????

Yes, jag kan skriva "vanligt" igen...måste innebära att jag är hemma va?!?

lördag 3 januari 2009

Slut pa aventyret!!!

Imorgon klockan 21.00 gar flyget fran Krabi till Bangkok, vidare till Frankfurt och sen hem till Gotet!!! Drygt tre harliga veckor har vi haft och vardagen dar hemma kanns valdigt langt borta! Vi borjar dock langta efter att kunna dricka vattnet i kranen, slanga toalettpappret i toaletten, ata mat utan att bli magsjuka, slippa pruta i affaren...Vi kommer alldeles sakert ocksa sakna de varma dagarna, det turkosa ljumna vattnet, tuk-tuken som kor fram och tillbaka, Singha, Fried Rice Vegetable...och LEDIGHETEN!!! Vi anlander pa Landvetter mandag formiddag, pa tisdag borjar David jobba...jag behover lite langre tid for att aklimatisera mej sa jag borjar pa fredag!!!

Idag tog vi en longtail boat ut till Phra Nang Beach Cave, helt underbart vackert med kristallklart vatten... Lunchen bestod av en grillad majskolv och en ol...kan livet bli sa mycket enklare an sa!

Nu ska jag spendera de sista bathen, sen ska vi krypa till kojs, imorgon kvall borjar den langa resan hem, nastan ett dygn fran dorr till dorr!

Nasta gang ni hor av mej sa ar jag pa hemmaplan, nagot som ska bli kul att lasa alla era bloggar....DET ska bli skoj!

Sawadeeka!!!

fredag 2 januari 2009

Tillbaks i Ao Nang

Japp, idag anlande vi till ett gratt och regnigt Ao Nang...hoppas pa battre vader imorgon for da har vi planerat att ta en longtail boat till Phra Nang Beach Cave, blev sa fortjusta i den stranden med alla dess grottor...

Maste ju beratta lite om var nyar...kan ju borja med att beratta att det var sa langt ifran det traditionella nyarsfirandet man kan tanka sig...

Vi hade bestamt att vi skulle gora en utflykt pa dagen och hade chartrat en egen longtailboat som skulle ta oss fran Saladam till Lilla Phi Phi och Stora Phi Phi... Halv tio blev vi hamtade av en jeep pa hotellet som korde oss till hamnen i Saladam...Dar vantade en longtailboat med kaptenen samt hans hjalpreda... Det borjade ganska sa bra...hjalpredan plumsade i vattnet nar han skulle kasta loss... Resan over gick bra, tog en och en halvtimme och i mina matt var det lite boljigt pa havet...de andra njot dock av vagorna....

Efter en skon stund pa havet anlande vi till Lilla Phi Phi dar vi fick snorkla...oj oj oj....kan inte beskriva i ord vilka vackra fiskar som gjorde oss sallskap...bildbevis kommer sen... Nar vi snorklat klart bar det av till Maya Beach som ar helt oooootroligt vacker...hade det inte varit for alla longtail boats och turistbatar sa hade det verkligen varit paradiset.... Dar la vi till och fick med oss picknick , det var allt ifran friterade rakor (kanske inte det godaste att ata kalla), stekt ris, sandwiches, krabbor, skaldjur i lag, gronsaker, ananas...ja det mesta man kan tanka sig, OCH ol till oss vuxna och juice till barnen... Vi slog oss ner vid ett litet trabord mitt i paradiset och njot av maten och omgivningen...Matta och belatna badade vi i det turkosa vattnet, sanden var helt kritvit och sa fin...

Nar vi var nojda akte vi vidare till stora Phi Phi...det var dock mycket mer turistigt an jag tankt mej...vi hann med ett dopp aven dar, sen kopte vi var sin grillad majskolv och hoppade pa baten igen... Vi ville hinna hem till Nyarsfirandet pa hotellet och bad att fa aka lite tidigare. Val ute pa havet sa fick besattningen for sig att fiska tonfisk...de sag att fiskarna flog lagt vilket tydligen innebar att det fanns tonfisk dar... Vi puttrade fram och forflyttade oss efter faglarna...fick dock inget napp och da bytte de till fiskespo... Visst, det var val kul att fiska en stund men det tog ju sin tid...dessutom hann det mulna pa och nar vi forsokte saga at dem att skynda sig sa forstod de inte engelska sa det var bara att vanta... Tillsist fick de napp, jisses vilken aktivitet...mannen och barnen var helt begeistrade....efter lite kampande i vattnet fick vi sallskap av en Kingfish ombord...en stooor silvrig fisk som kampade men efter nagra slag med klubban somnade den gott...huga....

Besattningen fick mersmak och ville fiska mer....Nar det slutligen borjade regna och blasa upp sa stirrade vi irriterat pa klockan och mot land och DA trillade polletten ner och de gasade pa. Det hade dock borjat blasa sa mycket sa i mina matt matt var det stoooora vagor, satt och langtade efter att fa komma i land... 2,5 timmar senare, alltsa 1 timme forsenade kom vi yra i bollen i land...

Hem och svida om och sen var det dags for att fira nyar!!! Maste erkanna att det gungade rejalt i benen och snurrade i huvudet men det berodde ju pa boljan, Catarina sa att det heter sjoben...Skont att det inte berodde pa nagot annat, hi hi....

Klockan 19 borjade nyarsfirandet pa hotellet, det var utlovat valkomstdrink som visade vara nagot som smakade som tandborstvatten och dessutom var alkoholfritt...bra start va....

Sen bjods det (naja, bjods var val lite att ta i....vi hade betalat 1250 kr per famiilj) buffe, vi vuxna fick god och frasch mat, barnen at mest ris...det dyraste ris vi nagonsin atit!
Till maten bjods det pa diverse underhallning, allt fran dans, thaiboxning till eldshow...

Vid elva tiden ville vi ner till nyarsfirandet pa stranden...vi gick till Hans dar vi slangde oss pa kuddarna...Strax fore midnatt skickade vi ivag var sin Lucky Balloon, Catarina och jag var lite oroliga for att den skulle storta i havet da vi sett vissa gora det. MEN vara tva balloons gick rakt upp i luften och seglade sedan fint ut over det Andamanska Havet. FAtta att vi kommer att fa ett helt underbart 2009!!!

Klockan 24 exploderade det, himlen fylldes av vackra fyrverkerier och massor av lucky balloons...kan inte aterge det sa har....mer makalos Nyarsafton far man leta efter!!!

Nu ar det den andre januari 2009 och vi ser fram emot vad det nya aret har att erbjuda! Pa sondag bar det av hem till Sverige igen och nu kanner vi oss alla nojda och belatna och ar redo att ta tag i vardagen igen!

God fortsattning till er alla...vi ses snart...i alla fall pa bloggarna!

Kram Kram