lördag 10 januari 2009

Kokar kräftor...

...gör vi idag!!!

När vi var i Thailand så längtade vi efter mycket "svensk" mat... I veckan har vi ätit lövbiff, spagetti med köttfärssås och köttbullar. Igår kväll blev det räksoppa och en sak vi också längtat efter är kräftor och räkor!

Vi bestämde att vi skulle mumsa på detta på lördag kväll, idag alltså... Vad hände igår? Jo, vår kompis skulle ut och fiska kräftor och undrade om vi ville ha...

Så nu har vi kokat två kilo kräftor som står på altanen för att svalna, räkorna ligger i kylen och väntar på att ätas upp. För att lyxa till det extra har jag provat på att göra en dippsås till skaldjuren med senap och honung. DESSUTOM blev det ett besök på systembolaget idag, har inte druckit vin sedan början på december och DET måste man ju ha till skaldjur!

Vad ska ni smaska på ikväll???

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh! Kräftor, de låter super gott! Caroline va här o lagade mat till hela bunten. Kyckling soppa!!! Jätte gott! De måste hon göra igen... Ha en fortsatt go helg=)

ÅSA sa...

Det var burkräftor och de var verkligen suuuuuper goda! Måste snart äta det igen :) Caroline har skrivit om en kycklingsoppa på bloggen tidigare, var det den hon gjorde??? Trevlig helg på dig också! Åsa

Anonym sa...

Ja jag tror de iaf... Men hon gör tydligen många varianter på den. Blev över till mig idag oxå=) Bra o ha systern hemma!

ÅSA sa...

Har de åkt nu??? Trist när vardagen tar över...det är så härligt att vara ledig!