tisdag 31 mars 2009

SORG...

...i bloggvärlden!!!

Jag nämnde för några månader sedan att jag börjat läsa Sabinas kamp. Som hon skrev på bloggen så var hon "En 34-årig träningsgalen kvinna" som levde ett helt vanligt liv tills november 2006 då hon drabbades av malignt melanom, hudcancer. Man har fått följa hennes kamp på bloggen och det har varit en blogg som verkligen berör.

Jag blev väldigt ledsen när jag var inne på bloggen idag och såg att hennes kamp är över och att Sabina somnade in omgiven av sina nära och kära!

Jag får tankar om vad som verkligen är viktigt i livet och att vi måste leva mer här och nu och ta vara på dagen. Uppskatta det ni har och jaga inte lycka, var lycklig istället!

Sköt om er!!!

Beach -09...

...är snart här!!!

Som jag skrev igår så är jag så fruktansvärt trött... Åkte med Astrid och tog prover efter jobbet och sen när vi kom hem svidade jag (efter noga övervägande...) om till joggingkläder. De första stegen kan ju ibland upplevas som lite tunga men idag kändes fötterna som blyklumpar hela vägen...

MEN nu sitter jag här svettig och go och ska gå och lägga mej på spikmattan innan jag hoppar in i duschen...

Fyra dagars bloggande till och SEN kära vänner, blir det blogguppehåll. Tror inte att det blir något bloggande i Sälen... Det blir nog jobbigare för mej än för er :=)

måndag 30 mars 2009

Sexologi...

Jag vill börja med att be känsliga läsare hoppa över detta inlägget :D

Efter arbetet åkte jag och Astrid till Ica Kvantum för att handla mat. När vi stod i kassan började Astrid granska sakerna som finns till salu där så som tuggummi, halstabletter, telefonkort och ja vad mer???

"Mamma, vad är det där för något som hänger vid telefonkorten, de där med ett hjärta utanpå?" (såg ju väldigt gulliga ut och kan förstå att en 9-årig tjej fick upp ögonen för dem)

"Hrm...sa jag...kan vi ta det i bilen"

"Varför det?"

"Jag lovar att förklara för dig när vi kommer ut i bilen"

Tack och lov så kom inte ämnet på tal när vi väl satte oss i bilen och jag tänkte minsann inte ta upp det!

Efter middagen bestämde familjen sig för att ta en liten kvällspromenad och DÅ, då kom Astrid på det och undrade åter vad det var för något som de sålde i affären!

Kondomer, hur i hela världen förklarar men för en 7- och en 9-åring vad det är. Smidigt så sa jag att det är något som pappor kan sätta på snoppen...Astrids ögon blev stoooora. Snabbt bollade jag över frågan till David, sa till Astrid att det är bättre att han förklarar då det är något pappor kan använda... (erkänn att det var ett smart drag...)

SEN försökte David förklara på ett mycket pedagogiskt sätt ,tänker inte delge er allt men summan av kardemumman blev följande;

Astrid sa " Men pappa, varför har man en ballong på snoppen???"

Fabian sa "Men varför spolar man ut bebisar i toaletten???"

Tänk att en timme...

...kan göra så mycket!!!

Igår kväll somnade jag runt 22 den nya tiden, sommartid alltså. Vaknade vid klockan sex imorse av att det var mörkt och jag var så himla trött. Det enda jag tänkte på var att jag skulle vila middag när jag kom hem...

Jag har haft en tuff dag på jobbet, blidde ingen lunch för att jag hade så mycket att göra...sista patienten drog dessutom ut på tiden så jag kom inte iväg som jag skulle utan fick verkligen stressa för att hinna hämta bilen för att slippa få p-bot... Ingen bra dag med andra ord... När jag kom hem la jag mej en halvtimme på min spikmatta och de första fem minuterna var alldeles förfärliga. Kom då att tänka på att det kanske har att göra med hur anspänd man är? Det gjorde så ont så jag funderade på att avbryta men efter nästan exakt fem minuter så upplevde jag ett härligt välbefinnande. Kände mej totalt avslappnad!

Nu sitter jag här och väntar på att maken ska komma hem så vi kan äta middag. Hemmagjorda hamburgare bjuds det på idag! Imorgon ska Astrid iväg för provtagning, lite nervöst, håll tummarna är ni snälla!!!

söndag 29 mars 2009

Vilken underbar vårdag!!!

Idag har vi haft strålande sol från en klarblå himmel och 9 grader varmt, är det vår eller är det vår???

Träningen imorse blev inte av, sov dåligt i natt så jag sköt på det... Eftersom David och Henrik var på ledarutbildning inom fotbollen idag så passade jag och Catarina på att träffas. Vi satt på vår altan och solade och fikade medans barnen lekte i trädgården.

Ett par maskiner tvätt har jag också hunnit med som till och med fått torka ute i den friska luften!

Man kan ju inte bara sitta och pösa på det där sättet så nu på eftermiddagen tog jag grannfrun med mig och åkte till Gymnasium där vi körde en timmes pass...NU står söndagsmaten på spisen och puttrar....

VILKEN HÄRLIG DAG!!! EN VECKA TILL OCH SEN TILL SÄLEN :D

lördag 28 mars 2009

Vilken trevlig...

...lördagskväll vi har haft!!!

En god middag i goda vänners lag...kan det bli bättre???

Cecilia & David!
Cecilia är en av mina närmaste vänner... Vi har haft sommarhus på samma ställe i Blekinge och lärde känna varandra på ett tennisläger när vi var 11 år...

Jag och Sten-Åke....ser riktigt lyckliga ut, ha ha....

Sten-Åke och Fabian vid middagsbordet...


Jag och Maja...kortet togs av Maja...inte så illa va?!?



Lille söte Gustaf njuter av desserten!

De stooooora tjejerna! Maja och Astrid...
EARTH HOUR!!!
Ja, då gäller det ju att släcka ner...20.30-21.30.... Levande ljus i goda vänners lag är väääääldigt mysigt!!!

Barnen stojar i soffan under Earth Hour....

Middagen fortgick under Earth Hour...alla lampor släcktes ner och vi tände massor av levande ljus...Borde vara Earth Hour varje dag...

Glöm nu inte bort att vi ställer om till Sommartid i natt...Imorgon ska David på ledarutbildning för fotbollen...Jag och Catarina ska på Puls & Styrka på morgonen sen ska vi hitta på nått kul med barnen....

Natti, natti...

Man ska hålla vad man lovar!

Jag skulle ju ha visat bilder på vårt kök i vintras men eftersom målningen dragit ut på tiden så är det först nu det är klart! Så kära vänner, så här ser mitt kök ut ...


Nu ska ni inte tro att det står vinglas på bordet varje dag...Idag ska vi nämligen ha gäster och då får det ju bli ett glas vitt vin till maten!
Kvällens meny blir följande;
- Tortilla snittar med ett glas mousserande vitt vin
- Laxfilé med räkströssel, hummersås och duchessepotatis
- Husets egna vita chokladmousse med avec
Vad hittar ni på ikväll???

fredag 27 mars 2009

Fredagsmys...

...har vi nu!!!

Efter en härlig tapas måltid så sitter vi nu bänkade framför Let´s Dance! Har svårt att bestämma vem jag vill ska vinna, båda är värdiga vinnare!

Idag har Fabian sin kompis Marcus här, han ska sova över och imorgon ska de med David på fotboll först och sen bandy...

Ha en trevlig fredagkväll, det ska vi ha! Kram på er!


Kändistäta dagar...

...har det varit!!!

Konstigt nog så är det inte ofta man "springer på" kändisar här i Götet. Gårdagen började med att Herr Putt med chaufför kom hit. Chauffören, som egentligen inte bara var någon chaufför, var en mycket känd brottare fick jag veta av min käre make...Nu är jag ju inte så kunnig på det området men senare samma dag sprang jag på kändis nummer två...Thomas Tengby! Ja, nu var det ju inte några super kändisar men det var bara början.

Idag när jag gick från jobbet till min bil så fick jag syn på två välkända snyggingar och skulle precis till att hälsa...kom på mej själv i sista stund...det var Danny och Mattias i EMD! DE är väl ändå liiiite kända! :) Precis lika söta i verkligheten som på bild!

Undrar vem jag ska stöta på imorgon???

Den arge målaren...

...har fullgjort sitt uppdrag!!!

Suck...ska aldrig mer anlita en målare!!! Idag när jag kom hem så såg jag att Herr Putt (=målaren) hade satt sina målarsaker på utsidan. Knepigt tänkte jag, igår hade han spacklat hej vilt på väggarna och vanligtvis brukar man ju måla två gånger innan det är klart.

Jag kom hem med fyra barn, gick ut i köket och sa "Hallå", inget svar...jag tänkte att Herr Putt kanske hör dåligt och sa med riktigt hög röst "HALLÅÅÅÅÅ" ett litet muttrande till svar.

Obehagligt, jag gick upp på ovanvåningen eftersom jag förstod att jag inte är så populär hos Herr Putt. Jag hörde hur barnen pratade med honom och undrade vad han heter "målaren" sa han surt...men vad heter du sa de igen..."målaren". Till sist sa Ida "Men vad är ditt riktiga namn?" Mats!!! Sen åter tystnad...

Herr Putt fick inte köra bil själv (hrm...vad tror ni om det...) så en kollega fick komma och plocka upp honom. Precis när han skulle gå utan att säga "Hej Då" så dök Catarina upp och hälsade lite käckt. Ett buttert "Hej!" och sen försvann han.

Hur resultatet blev??? Hrm...har funderat på att åka till IKEA och köpa ett sådant där stoooort tygstycke som man kan hänga på väggen...

FREDAGSRECEPTET

It´s a hallelulja moment...it´s FRIDAY!!!

För några veckor sedan provade jag ett nytt recept som jag hittade på Arla.se. Det var så super gott så jag tänkte att jag ska dela med mig till er...Vi ska nämligen ha gäster imorgon och då tänkte jag bjuda på detta, serveras tillsammans med duchessepotatis med färska örter i...Väldigt lätt att göra men smakar som om man har stått vid spisen hela dagen :)

LAXFILÉ MED HUMMERSTRÖSSEL

Ingredienser 8 port

8 bitar laxfilé utan skinn och ben, ca 1 1/4 kg
1 1/2 tsk salt
2 krm grovstött vitpeppar

Hummerströssel:
1 hummer
strimlat skal av 1 lime
1/2 dl hackad bladpersilja

Sås:
4 dl Arla Köket lätt crème fraiche
2 msk konc hummerfond
pressad saft av 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek

Gör så här
Vispa ihop ingredienserna till såsen. Rensa hummern och dela köttet i bitar. Blanda hummer, limeskal och persilja. Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 200°. Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min. Låt såsen koka ihop några minuter. Häll en del av såsen över laxen och strö över hummerströsslet. Servera resten av såsen till. (man kan också byta ut hummerköttet mot räkor)


GI-inspirerat recept (medel).Källa: Arlaköket nr 5 2006

torsdag 26 mars 2009

Hantverkare...

...tycks vara ett släkte för sig...
Ja, nu ska ju inte jag uttala mej generellt om hantverkare för jag förstår att man inte kan säga så, men VÅR erfarenhet av de hantverkare vi anlitat är...finner inga ord...hrm....katastrofalt!!!

Minns ni att vi fick vårt kök ommålat i slutet av november, jag utlovade bildbevis och anledningen till att ni inte fått se slutresultatet beror just på att det inte är klart... Väggarna var flammiga och man såg den gamla tapeten skymta fram trots att de hade målat.

Jag är inte den som är den så jag reklamerade och en vecka senare kom ju målarna igen. Upplevde ju inte riktigt att de förstod att vi inte tyckte det var fint med flammiga och dåligt målade väggar eftersom de sa "man hade inte sett det om ni inte hade haft fönstret där" Men hallå, vem har ett kök utan fönster???

När färgen torkade in så upptäckte vi att det fortfarande inte var bra, man såg exakt var de hade spaklat ... Vi åkte till Thailand i denna perioden och kontaktade inte målarfirman förrän vi kom hem i januari. SEN har det dragit ut på tiden... Till slut fick jag hota dem med att jag skulle gå vidare till högre instans (detta kära vänner brukar alltid fungera)... Igår kväll kom David hem och sa att målarna kommer idag på morgonen.

Mycket riktigt, strax efter sju kom en småputt (detta var nog en underdrift) målare med stora strålkastarlampor för att granska väggarna. Vet ni vad han sa??? "Har ni försökt måla själv här eller???" Vilken tur att inte jag var hemma för då...

Sen sa han att det är målat med olika glansighet, på något ställe glans 7 och nått annat glans 20, även jag som inte är utbildad (är ju inte så säker på att han är det heller...) kan ju förstå att det är en himla skillnad!

SÅ nu när jag kom hem har köket åter flyttat in i vardagsrummet och vi har det så där härligt rörigt. På lördag hade vi planerat att ha gäster, kan ju bli riktigt trevligt!!!

Har vi riktig, riktig tur nu så kanske det blir bra denna gången och då ska mina nya gardiner upp så får ni se reslutatet i nästa vecka. Men då ska vi nog ha en riktig tur!!!

Tack Eva!!!

Jag blir bortskämd...av svärmor!!!

Igår var jag på heldags utbildning, svärmor Eva hämtade barnen. När jag kom hem så var hon fullt sysselsatt med att kratta rent i den nyligen ansade häcken....

Idag jobbade jag till fyra, David är på någon utbildning så Eva hämtade barnen även idag. När jag kom hem så möts jag av en doft som väckte gamla minnen till liv... Mammas söndagsmiddag... Mycket riktigt, på spisen puttrar en gryta med kalops, köttet är så mört så det faller sönder...Nu är det bara för mej att skala potatis och koka dem, voila så är middagen klar! TACK EVA!!!

onsdag 25 mars 2009

TRÖTT...

...är jag idag!!!

Jag förstår bara inte varför??? Somnade i soffan igår kväll, sov hela natten men är ändå så förbaskat trött! Det är ju nu när vårsolen skiner, snödropparna och krokusen tittar fram som man ska vara PIGG!!!

Jag behöver helt enkelt lite semester...vilken tur att vi åker till Sälen nästa söndag.... en härlig vecka men massor av frisk luft, skidåkning, after ski och förhoppningsvis SOL!!!

tisdag 24 mars 2009

VILKEN TUR...

....att vi förbokade biljetter!!!

(hi hi hi...visst är det sött...)


Igår åkte jag och Catarina in en stund innan filmen började, vi hann strosa i lite affärer och sen ta en fika. Filmen skulle börja 18:45, vi var där fem minuter innan och det var helt tomt i salongen. Klockan blev 18:45 och det var fortfarande tomt...förutom mej och Catarina förstås. Vi började kolla våra biljetter för att se om vi valt fel biosalong men nix, det stämde...

SEN droppade några fler personer in så till sist så var vi 20 personer i salongen. Helt otroligt, filmen hade premiär i fredags...

Det var en väldigt gripande film...alla satt knäpp tyst så jag vågade inte ens stoppa handen i popcornasken, som därför inte gick åt... Till och med gottegrisen Catarina lät bli att stoppa fingrarna i sin gottepåse :)


Jag har ju läst böckerna innan och det är klart att böcker är mer detaljerade. MEN jag måste säga att de ändå lyckats få ihop historien på ett väldigt bra sätt...

När jag kom hem la jag mej en stund på min spikmatta och sen sussade jag gott för natten!

(Tack gumsan för en trevlig kväll...)

måndag 23 mars 2009

BIO...

...ska jag på idag!

Om en stund ska jag och Catarina åka in till stan för att äta något lätt och sen gå på bio. Vi ska se "I skuggan av Värmen"



För flera år sedan läste jag denna verklighetsbaserade bok skriven av Lotta Thell. Tjejen som det handlar om är narkoman, arbetar som väktare OCH träffar mannen i sitt liv, polisen Erik...en suveränt bra och gripande bok som finns i två delar. Undrar hur väl filmen stämmer överens med boken...

Hinner därför inte skriva så mycket mer...kanske, kanske ett inlägg innan jag går och lägger mej ikväll! Kram kram

söndag 22 mars 2009

Familjens egna...

...BYGGARE BOB!!!

David sågar häcken längst ner...snacka om att vi kommer att få insyn i trädgården i sommar... MEN nästa år hoppas vi ha en tät och fin häck!

Själv så har jag putsat fönstrena....fattar bara inte hur man ska göra för att inte få ränder...Tips någon? Yes och ättika fungerar INTE...

SPIKMATTAN...

...är invigd!!!

Imorse invigde jag min spikmatta som jag fick av svärmor igår. Den kallas även "Akupressurmattan" så ni förstår vad relaxad jag kommer att bli :)

Det är inte helt lätt att veta hur man ska "beträda" en sådan spikmatta, förmodar att det är nått jag får träna på. Jag fick ha en handduk mellan spikmattan och min nakna hud och nog kändes det, var till och med rödprickig på vissa ställen efteråt.

Med spikmattan följde även ett litet informationsblad där det bland annat står att den kan lindra; Ryggskott, diskbråck, träningsvärk, stelhet, ischias, stress, kronisk värk, frusen skuldre, huvudvärk, sömnproblem, whiplash, fibromyalgi m.m.

Nu till det roliga, lite längre ner på informationsbladet stod det
Varning! Där står det bland annat att personer med känslig hud ska vara försiktiga och alltid ha en handduk emellan eller en t-shirt då de börjar använda Akupressurmattan. SEN kommer det som är riktigt latjo lajban...

OBS! Spikmattan ska inte användas mot ansiktet eller mage, då huden på framsidan av kroppen är tunnare än på ryggen.

OBS! Använd inte spikmattan då du kör bil eller arbetar med uppgifter som kräver fokusering.

OBS! Stå inte på spikmattan!

Jisses, är folk verkligen så dumma så de tar och sätter sig på spikmattan i bilen???

Fast man slutar ju aldrig att förvånas! Tidigare när David jobbade på Shell så ringde en man och ville reklammera avfettningsmedlet han hade köpt. David undrade vad det var som inte hade fungerat och då sa han att han fortfarande var lika tjock!!! Man skulle kunna tro att det var ett skämt men av diskussionen att döma så var det på fullaste allvar...

Nu ska vi ut och trädgårdsarbeta, ha en underbar dag!

lördag 21 mars 2009

Vilken dag...

...vi har haft idag!!!

Imorse väckte vi Fabian med frukost på sängen, presenter och givetvis vacker sång... (hrm...tåls att diskutera)

Frukostbrickan....mums...är det födelsedag så är det!


Vid halv tre kom svärmor och hämtade oss, då var det av in till staden för lite bowling...

Astrid svingar iväg bowlingklotet...strike???

Födelsedagsbarnet himself...se upp så du inte åker med klotet...
Efter bowlingen gick vi till en mysig italiensk restauran i Linnéstaden...Fabian mumsade på pizza, uttryckte att det var den godaste pizzan han någonsin ätit...

Jag, Astrid och farmor Eva!
Herr make väntar på att få hugga in på den goda maten...
Hela sällskapet samlat...smilen :D


När vi kom hem från staden så skulle barnen bygga glasstorn...tornet blev lika stort som när vi ska ha tio barn på kalas... Smaskens med glass, varma hallon och maräng...



Ja må han leva, ja må han leva ......

Måste också berätta att när vi kom hem hade svärmor även en present till MIG!!! En spikmatta... Tack Eva! Nu ska jag ligga på den varje dag, ska vara bra mot muskelvärk, ryggbesvär, trötthet...mot det mesta... Det gäller ju att göra allt för att hålla den "unga" kroppen i god vigör...

Nu är det Robinson som gäller...ha en härlig afton, hörs imorgon!

GRATTIS!!!

Vad är det för dag idag?
Är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Fabians födelsedag,
HURRA,HURRA,HURRA!!!

Fabian för några år sedan...


Fabian 7 år...stora grabben!

Idag fyller minstingen i familjen 7 år...förstår inte vart åren tar vägen. Tack och lov syns det inte på mej...att åren går alltså :)
Efter en frukost på sängen är det fotbollsträning och sen bandyträning som gäller. I eftermiddag har vi bokat bowling och sen ska vi ut och käka på italiensrestaurang med farmor...Bilder kommer under aftonen...
Ha en skön lördag!!!


fredag 20 mars 2009

Fredags receptet

När vi var i Thailand så åt jag nästan bara vegetarisk Phad Thai...måste erkänna att jag tröttnade på det ett tag men nu lockar det mej igen. När mina föräldrar kom hit förra torsdagen så hade jag gjort det och de verkligen älskade det! Så nu får ni damma av wokgrytan och sätta igång att laga thailändskt...

PHAD THAI för 4 personer

200 gram skalade råa stora räkor
250 gram
japanska risnudlar (eller vanliga nudlar)
3 st
vitlöksklyftor
2 tsk
röd chilifrukt
150 gram
fläskkött eller kycklingfilé
40 ml
fisksås
40 ml
saft av lime
2 tsk
farinsocker
2 st
ägg, lättvispade
2,5 dl
böngroddar
4 msk hackade jordnötter eller cashewnötter
ev
koriander

Jag tog några matskedar woksås också och blandade i...blev gör gôtt!

Tillagning
1. Skala räkorna och ta ur tarmen. Finhacka räkköttet. Ställ undan.


2. Koka nudlarna tills de är mjuka. Häll bort vattnet och ställ undan nudlarna.

3. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. När oljan är riktigt varm lägger du i vitlök, chili och fläskkött eller kycklingfilébitar, och steker under en ständig omrörning i två minuter. Lägg i räkköttet och stek under omrörning i tre minuter. Tillsätt de avrunna nudlarna. Koka under lock ytterligare någon minut.

4. Häll på fisksåsen, limesaften, socker och ägg. Blanda ordentligt antingen med en tång eller med två träslevar, tills allting blir genomvarmt.

5. Strö över böngroddar, koriander och jordnötter. Denna maträtt serveras traditionellt med friterad lök, farinsocker och hackade jordnötter som tillbehör.

Lycka till!

Receptet hämtat från Tasteline

Min dag är räddad...

Efter en väldigt jobbig vecka med mycket grubblerier så upplever jag att de gråa hårstråna har blivit fler och likaså mina rynkor...

MEN kanske det bara är en känsla...i alla fall om man får tro han på systembolaget!

Efter jobbet åkte jag och köpte lite färska räkor och tänkte att vi skulle ha lite gott vin till också. Skyndade in på Systembolaget och när jag kommer fram i kassan så säger ynglingen i kassan "Ursäkta, men har ni legitimation?"

Nu kunde man ju tänka sig att jag bara skulle ta fram legitimationen och behålla min glädje inom mig men icke...

Jag började skratta högt och sa "Åh så underbart, det är snart 18 år sedan jag passerade den åldern..." en mycket kort paus, sen gav jag ynglingen mitt körkort och sa "Ja, det skulle du inte kunna tro vá?!?" samtidigt söker jag lite medhåll från de andra i kön men ingen reaktion... Ynglingen tittar en stund på körkortet och säger sen "Ja, det trodde jag inte..

Nu sitter jag här och njuter av ungdomen...undrar vad det beror på??? Kanske den nya krämen som jag fick av mina föräldrar när de kom hem från Marocko??? I så fall ska det inhandlas måååånga fler sådana burkar!

Första skoldagen...

..för Astrid och första arbetsdagen för mej!!!

På mitt skrivbord ligger ett litet vackert silvrigt paket, Krya på Dig Astrid önskar Anette. Det fanns även ett litet gulligt kort till mej...Anette är min "favoritkollega" som jag lärt känna bra i raketfart... TACK ANETTE!


Jag fick även ett till litet brev där det stod lite gulliga saker från en annan kollega som också var ledig idag... DÅ blir jag glad, underbart med medmänniskor som bryr sig!
När Catarina kom härom dagen så fick jag vackra tulpaner och Astrid present ifrån kompisen Ida....
Det känns skönt att veta att man är omgärdad av människor som bryr sig! Kram till er alla!

torsdag 19 mars 2009

Gräsligt mode!!!

Om man nu kan kalla det för mode???

Många unga grabbar har vad vi kallar "häng". Alltså brallorna hänger så där på vippen att falla av och är de riktigt trendiga kan man ana ett par Calvin Klein eller Björn Borg där under...

Gräsligt om ni frågar mej, vad som är ännu mer gräsligt är när vuxna män har "häng"!

Idag var jag en sväng på Frölunda Torg och där fick jag syn på något alldeles förfärligt... En man i 50-års åldern med häng och hörre ni ni...Inget häng med ett par fräcka kallingar under utan halva skinkan bullade ut över skärpet...

Hu anne mej...jag skyndade mej därifrån, var rädd för att de skulle trilla av när som helst...

TACK FÖR AT NI BRYR ER!!!

Vill bara tacka er alla som via kommentar i bloggen, mail och per telefon sänt oss en hälsning! Det är inte bara vårsolen som värmer...det gör ni också!

TACK!!!!

Nu är våren här...

...var så säker!!!

Behöver inte gå så långt för att hitta de små vårtecknen...






...att jag sitter på altanen och mumsar på en glassbåt är väl också ett vårtecken! :D

onsdag 18 mars 2009

TERAPI!!!

Nu när kroppen börjar slappna av, hjärnan fungera normalt igen så vad är väl då bättre än att MÅLA??? Astrid tyckte att vi skulle måla var sin tavla idag och ja, varför inte...


Konstnärinnan Astrid...


Sen var det då det här med att blanda färger rätt... Tack Kråke-boken som hjälpte oss med det :D


Voilá...här kommer resultatet! Borde inte visa min tavla...har aldrig varit något vidare på att måla men vá fasen...ni vet redan så mycket om mig så nu vet ni även att jag är en dålig "konstnärinna"...

Nu ska vi njuta lite av vårsolen ute på altanen! Må så gott kära vänner!

tisdag 17 mars 2009

Oväntat besök...

...fick vi på sjukhuset!!!

Dessa små clowner kom på besök...Astrid var för trött för att uppskatta dem så jag fick visa mej road...Närkontakten blir ju uppenbar när man är ensam med två clowner i ett litet rum. Inte riktigt som på cirkus! Hoppas att man inte drar ner på sådant för det är guld värt för barnen...

Det blev en hel del provtagning för Astrid vilket var extra jobbigt eftersom hon var svårstucken och rädd...

För att bearbeta det hela fick hon denna lilla "doktorsväska" med hem...

...innehållande diverse venflon, sprutor, koksalt, förband, plåster...

TACK GODE GUD!!!

Jag förstår att ni alla har undrat vart jag tagit vägen men som ni kanske har förstått så har det hänt en del... Har funderat en hel del på om jag skulle skriva om det eller ej men jag väljer att dela med mig av de sista dagarnas helvete!

I torsdags var ju jag på utbildning och skulle hämta mina föräldrar på Landvetter på kvällen. På förmiddagen hade David varit med Astrid hos läkaren och tagit prover som ordinerats ett par veckor tidigare. När jag kom hem på eftermiddagen så ringde telefonen, det var läkaren från vårdcentralen. Proverna de hade tagit var inte bra, de vita blodkropparna var extremt låga. Vi blev akut remitterade till Drottning Silvias Barn och Ungdomssjukhus där vi var i sju timmar. Man tog nya prover och röntgade lungorna. Vid midnatt skickades vi hem och man bestämde att vi skulle komma för ny provtagning på måndagen.

Astrid och jag satte oss trötta i bilen och körde hem i snöstormen...Halvvägs hemma så ringde min mobil, det var läkaren från sjukhuset. Han sa att han var ledsen men att vi var tvungna att vända och komma tillbaks. Han hade pratat med jourläkaren som uttryckt att det var väldigt farligt att skicka hem Astrid med så dåliga prover eftersom hon inte hade något immunförsvar. Minsta lilla infektion kunde bli mycket allvarlig!

Luften gick ur mej, vi var båda trötta och ville bara hem. Istället fick vi åka hem och packa ner en övernattningsväska. Väl tillbaka på sjukhuset igen så lades vi in på en Barnmedicinmottagning. Läkaren förklarade att det var en del prover som var väldigt dåliga och att man var tvungna att utesluta så det inte var något malignt.

Natten mellan torsdag och fredag sov jag i stort sett ingenting, jag funderade och funderade. På fredag morgon kom en läkare och sa att vi nog kunde gå hem men fick komma tillbaka för ny provtagning. Läkaren förklarade också att man ibland kan se sådana dåliga blodvärden vid en infektion men att det också kan vara ett tecken på leukemi...

För att utesluta leukemi ordinerades cancerprover och även ett blodprov över de olika blodcellerna som skulle analyseras manuellt istället för i maskin.

Hur vi tagit oss genom helgen vet jag inte...Astrid var väldigt trött i lördags och ville mest ligga och titta på tv, dessutom hade hon lite feber vilket gjorde att jag var som en hök och kollade henne eftersom minsta lilla temperaturstegring skulle kunna vara livsfarligt...I söndags var hon lite piggare och var ute i det fina vädret och lekte lite...

Igår var vi dock och tog proverna och planen var att vi skulle tillbaka och träffa läkaren imorgon då vi också skulle få besked, Infektion eller Leukemi...

För ett par timmar sedan ringde telefonen, "Skyddat nummer", hjärtat slog några extra slag. Det var doktor Martha från Östra Sjukhuset. Hon småpratade lite och undrade hur vi hade det..."Vi bakar" sa jag lite stressat och undrade vad hon ville...Då sa hon att hon bara ville meddela att hon fått proverna och att det inte tyder på någon leukemi. Hon tyckte inte att vi skulle behöva vänta tills imorgon. Vissa blodprover är fortfarande låga men har dock börjat gå åt rätt håll... Doktorn trodde att Astrid har fått en virusinfektion i benmärgen som orsakat det hela!

Vi behöver inte komma imorgon men de vill inte släppa oss helt utan vi ska dit om två veckor igen och ta nya prover och träffa läkaren!

Luften gick ur mej...de senaste dagarnas anspänning började släppa och jag är nu....Ja, jag bara ÄR! Tack gode gud för att det inte var leukemi! Dagarna som har passerat har just bara passerat...jag har gjort allt för att ta mej genom dagen och bara velat att det ska bli onsdag då vi skulle få besked... Telefonen har ringt men jag har inte orkat prata med någon...fokusera, fokusera för att överleva dagen!

Jag har gjort en resa i tankarna sedan Astrid föddes och framåt...vår lilla fina prinsessa som alltid vill alla andra så väl....som är så omtänksam och förstående...vars lilla hand masserar min panna när jag har huvudvärk...som gärna fixar små överraskningar till oss andra när vi fyller år eller har namnsdag...som är så oerhört mån om sin lillebror...som har ett hjärta av guld!!! Jag är så oerhört tacksam att det inte var något allvarligt...och som jag skrivit förut så vad är väl livet om vi inte har hälsan???

Astrid och jag kommer att vara hemma tills torsdag så immunförsvaret piggar på sig. Jag kommer absolut att blogga igen men ikväll tänker jag bara njuta av att vi har fått en andra chans!

torsdag 12 mars 2009

TORSDAG IDAG...

...måste innebära att det är fredag imorgon!!!

Klockan är sju på morgonen och jag har precis ätit frukost. Ville bara säga HEJ innan jag beger mig... Ska ha en heldagsutbildning med facket idag och sen åka och hämta mina föräldrar på Landvetter. Efter två veckor i Marocko är de nog bruna som pepparkakor!

Hoppas att ni alla får en underbar dag!

onsdag 11 mars 2009

Vill ni följa med på en promenad???

Idag fick jag ett städryck, storstädade bottenvåningen. Slängde ut alla soffdynorna på altanen så de fick vädras, bankade alla kuddar, putsade alla fönsterkarmar...

När jag var klar så ville jag gärna ta en promenad och njuta av det vackra vårvädret som råder idag. Utrustad med mobilen tog jag dessa vackra vårbilder...


Ni har sett den förr...här kommer den igen...Utsikten från vår gata...i motljus...


Några små svanar på jakt efter mat...

Någons lilla bastu/badstuga...
"Vår" lilla strand...på sommaren är sanden vit och fin och det är folk överallt...

En ensam liten badstuga...verkar som om stormen tagit lilla badbryggan...

GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN...

...EDVIN

Edvin är ett mansnamn med engelskt ursprung (fornengelska Eadwine) och bildat av ead "rikedom" och wine "vän". Namnet har använts i Sverige sedan slutet av 1700-talet. Det blev populärt i början av 1900-talet och är nu, hundra år senare, ett av de namn som ökar snabbast i frekvens. Stavningen med enkelt v är vanligast, men Edwin är numera på frammarsch.Det fanns 31 december 2005 totalt 14 960 personer i Sverige med förnamnet Edvin/Edwin, varav 5303 hade det som tilltalsnamn. År 2004 fick 689 pojkar namnet, varav 446 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 11 mars (sedan 1901).

Moster är lite sen med namnsdagspresenten men den kommer...den som väntar på nått gott...

tisdag 10 mars 2009

Håll dej frisk...

...ät mycket fisk!!!

Härom dagen stod det en stor artikel i GP om att man ska äta fisk ofta, gärna flera dagar i veckan. Att det är nyttigt vet vi (om inte fisken kommer från Östersjön, inte är odlad i Norge, inte tjuvfiskad torsk...)men nu är det bevisat att man också blir smartare av att äta fisk, man höjer helt enkelt sitt IQ. Nu vet jag ju inte om jag kan få så mycket högre IQ, blink, blink, men vi är ju fler i familjen :D

SÅ, i lördags åkte jag till fiskaffären och handlade hem rödtungafilé, torsk och lax. Ja, man kanske inte borde köpa torsk men annars hade någon annan köpt den stackars fisken...

Nu ligger torskfilén i stekpannan, potatisen är skalad och lite grönsaker ska fixas... Idag har jag varit en riktig husmor, kommer att sova som en stock inatt! Zzzzzzzzzzz.......

Hembakat...

...smakar absolut bäst!!!

Tänk om jag kunde få bjuda hem er alla bloggare på en fika med våra hembakta bullar...

Bulldoften har spridit sig i hela huset och det luktar så där gott. Minns så väl när jag var liten och kom hem från skolan, öppnade dörren och möttes av doften av nybakta bullar...

...vi hann till och med baka Dumlekakor när vi ändå var i farten...


Passade på att göra en rejäl sats när vi väl bakade!!!


Jag är inte bara sjuksköterska...

...jag är hönsmamma också!!!

När barnen är sjuka så vill jag inte att de ska sova ensamma. Fabian och jag har delat säng sedan i fredags då maken automatiskt blev förvisad till Fabians rum :)

Två stycken i dubbelsängen är ju helt okej även om den lille sjuklingen sover lite oroligt och hostar i ett...

Igår insjuknade ju även Astrid och eftersom David absolut inte kan sova med "virvelvinden" Fabian i Fabians säng så har jag i natt delat säng med båda barnen.

Behöver jag berätta att jag är trött idag???

Astrid ligger ganska så still men hon snarkar...
Fabian virvlar runt i sängen och lägger sig gärna på mej, sen har han haft en alldeles förfärlig hosta i natt som har väckt mej i ett...

Gääääsp...jag får ta mej i kragen. Barnen har efterfrågat att baka kanelbullar och jag kan ju knappast säga att jag inte har tid, skulle ju egentligen varit på jobbet nu...

SÅ, nu blir det frukost och sen bullbak...och kanske vi bakar något annat också när vi ändå är på G...fotobevis utlovas senare idag...

Tuddeluuuuu....

måndag 9 mars 2009

En dålig affär...

...kunde det ha blivit!

Vi hade ju som bekant annonser i GP igår, någon har ringt på mina nya pjäxor och ska återkomma. Båda våra vita köpmansdiskar som vi skulle sälja är sålda. Den ena hämtades nu...

David hade pratat med honom igår och nu ringde han och ville hämta den. Jag måste säga att jag tycker det är lite jobbigt att kränga saker på annons men eftersom David är på jobbet så var det inte så mycket att be för...

En äldre trevlig och snacksalig tapetsör var det som ville köpa den. Han kom med en liten Kia Picanto som inte var mycket längre än köpmansdisken. Efter lite baxande, fällda säten och en bra bit av möbeln på utsidan stod vi och snackade en stund. Sen öppnade han plånboken (det är det här jag tycker är jobbigt, det som egentligen är det roliga...) och tar fram ett visitkort och säger sen "Ja, tack då ..." och gör sig redo för att hoppa in i bilen...

Men hallå...betalningen då... Så uttryckte jag mej inte men det hade nog varit bättre att göra det. En groda ploppade ur munnen på mej och jag sa "Hej gubben, du har glömt att betala..." precis när jag sagt "gubben" så försökte jag rätta till mej själv... Jag sa i och för sig "gubben" lite gulligt men ändå... Jag tror inte att han hörde det men jäklar vad jag kände mej dum!

Gullig var han i alla fall, barnen fick tio kronor var av honom :)

Inte lönt att gräma sig över saker man gjort...man ska sikta framåt och påverka det som påverkas kan! :D

NU ska jag göra hamburgare...Hörs imorgon...

Dublett...

...av sjuklingar!!!

Idag var David hemma med Fabian och jag har jobbat...jisses vilken tuff arbetsdag...mycket att göra med andra ord.

När jag kom hem så visade det sig att Fabians baskelusker nu även har angripit Astrid som har feber och känner sig hängig...

Kanske lika bra att ta allt på en gång, lite svårt att vara hemma från jobbet men imorgon är det min tur, bra att vi kan hjälpas åt!

Idag hade jag en patient som är 55+ med en hel del sjukdomar men också framtidsplaner. Det var så härligt för han sa "Ålder är ju bara en siffra". Visst är det så, man är inte äldre än man gör sig...

Kan det vara därför jag fortfarande känner mej som 25???

söndag 8 mars 2009

Ullared...

... har jag och Astrid varit i idag!!!

Vi åkte hemifrån strax före åtta, hade planerat att vara där när de öppnade klockan nio...

Regnet hängde i luften och när vi kört en liten stund så började det regna, regnet övergick sedan i snöblandat och när vi vek av från motorvägen så började det snöa. Inte mitt favoritväder att köra i precis men vad gör man inte :)

När vi började närma oss så slogs jag av tanken att jag kanske missuppfattat öppettiderna. Trodde att de började med söndagsöppet från den 1:e mars men eftersom det inte var några bilar på vägen så kunde det ju innebära att den 1:e mars var den sista söndagen de hade söndagsöppet på...

Min oro visade sig vara obefogad...när vi väl svängde runt hörnet vid Ge-Kås så var där lite bilar på parkeringen...med betoning på lite mot vad det brukar vara. Helt underbart att strosa runt på ett ganska så folktomt Ge-Kås och inte behöva slå sig fram...

Astrid var jätte duktig och vi gick in och provade lite kläder tillsammans. Jag köpte ingenting till mig men Astrid fick lite fräcka kläder och var så stolt!

Efter drygt fyra timmar där inne så var vi hungriga. Det blidde ett besök på Burger King, mysigt att göra en sådan mor-dotter sak. När vi satt och åt så sa Astrid "Mamma, jag tycker att detta ska bli en tradition att du och jag åker iväg så här..." Mitt hjärta tog ett extra skutt...dels för att Astrid verkligen uppskattade vår utflykt...dels för att vi är så otroligt lika. Jag är i den närmaste kretsen känd för mina traditioner...älskar traditioner...Nu är jag ganska så säker på att mina traditioner kommer att leva vidare :)

Nu har vi precis ätit middag (lät maken laga middagen idag...det är ju Internationella Kvinnodagen...) , barnen kollar en film vi köpte, David kollar sporten och jag sitter...framför datorn...ska strax krypa ner i soffan och vila min trötta kropp!

Ha en skön söndagskväll!

Rapport från igår..,.

...kommer här!!!

Efter en god middag med rödtungafilé, duchessepotatis, hummersås och haricovertes...och ett glas iskallt vitt vin förstås...


...så blev det för ovanlighetens skull efterrätt...kladdkaka bakad med 70% choklad med krossade chokladbönor i, färska jordgubbar och grädde...


Behöver kanske inte berätta att vi var vääääldigt mätta när vi väl satte oss i soffan för att beskåda kvällens spektakel; Andra Chansen!


Är det bara vi som undrar om det blivit fel vid omröstningen? Det verkar som att de har förväxlat vinnarna med förlorarna... Snälla, snälla, snällla...säg att det är så!

lördag 7 mars 2009

Vi laddar...

...inför andra chansen ikväll!

Vem vinner - Vem försvinner???

Cykeln blev tyvärr inte såld...de hann inte ens kolla på den, kom tydligen på att den troligen var för liten...Och jag som putsade på den imorse :(

Nu har jag precis förberett kvällens middag, får man lov att fresta...

Räkfylld rödtungafilé med duchessepotatis, hummersås och haricovertes, mmmmm.... Hoppas det blir gott också!

Ha en riktigt skön lördagkväll så hörs vi imorgon efter Ullared...hoppas verkligen vi kommer dit...de har talat om snö...

Kjaaaam på er! :D

Trulle och Trulsa...

...ligger nerbäddade idag!!!

Uj, uj, uj....igår skickade jag iväg Fabian, Trulle och Trulsa på spökkalas... När Fabian kom hem så hade han 40 graders feber och huvudvärk. Nu har även Trulle och Trulsa blivit sjuka så de ligger och kollar film med Fabian. Typiskt när vi hade en sådan fullspäckad helg inplanerad för dem!

Ingen fotboll, ingen bandy och inget bowlingkalas...trist!

MEN idag kommer någon och kollar Fabians cykel och DÅ kan ju Trulle och Trulsa vara med :)

Nu ska jag ut och putsa lite på cykeln så den ser lite bättre ut...sen får det nog bli en hemmafixardag!

Ha en skön lördag där ute i stugorna...ni missar väl inte Andra Chansen idag???

fredag 6 mars 2009

Trulle och Trulsa...

...är på besök!!!

I Fabians klass finns figurerna Trulle och Trulsa. De har under hösten och vintern fått följa med någon i klassen hem över helgen. Tanken är att Trulle och Trulsa ska vara med familjen på helgens roligheter, att sitta still tycker de inte är kul... Sen ska vi knåpa ihop en kul liten berättelse om vad Trulle och Trulsa har hittat på med oss under helgen.

Idag fick de först följa med oss till gymmet, sen handlade vi lite mat tillsammans och när vi kom hem bjöd vi Trulle och Trulsa på fika efter att ha visat dem runt i huset.

Nu är de på spökkalas med Fabian...eller förlåt...med Dracula...


Dracula med Trulle och Trulsa...undrar just om de kommer drömma mardrömmar i natt...



Dracula i egen hög person...moooohaaaaaa.....