fredag 20 mars 2009

Fredags receptet

När vi var i Thailand så åt jag nästan bara vegetarisk Phad Thai...måste erkänna att jag tröttnade på det ett tag men nu lockar det mej igen. När mina föräldrar kom hit förra torsdagen så hade jag gjort det och de verkligen älskade det! Så nu får ni damma av wokgrytan och sätta igång att laga thailändskt...

PHAD THAI för 4 personer

200 gram skalade råa stora räkor
250 gram
japanska risnudlar (eller vanliga nudlar)
3 st
vitlöksklyftor
2 tsk
röd chilifrukt
150 gram
fläskkött eller kycklingfilé
40 ml
fisksås
40 ml
saft av lime
2 tsk
farinsocker
2 st
ägg, lättvispade
2,5 dl
böngroddar
4 msk hackade jordnötter eller cashewnötter
ev
koriander

Jag tog några matskedar woksås också och blandade i...blev gör gôtt!

Tillagning
1. Skala räkorna och ta ur tarmen. Finhacka räkköttet. Ställ undan.


2. Koka nudlarna tills de är mjuka. Häll bort vattnet och ställ undan nudlarna.

3. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. När oljan är riktigt varm lägger du i vitlök, chili och fläskkött eller kycklingfilébitar, och steker under en ständig omrörning i två minuter. Lägg i räkköttet och stek under omrörning i tre minuter. Tillsätt de avrunna nudlarna. Koka under lock ytterligare någon minut.

4. Häll på fisksåsen, limesaften, socker och ägg. Blanda ordentligt antingen med en tång eller med två träslevar, tills allting blir genomvarmt.

5. Strö över böngroddar, koriander och jordnötter. Denna maträtt serveras traditionellt med friterad lök, farinsocker och hackade jordnötter som tillbehör.

Lycka till!

Receptet hämtat från Tasteline

2 kommentarer:

millandante sa...

Ok, receptet låter ljuvligt MEN VAD HETER ANSIKTSKRÄMEN????
Kram

ÅSA sa...

Kanske ska importera och sälja vidare :) Argan du maroc heter det och det är tydligen någon slags mandel som bara finns i Marocko som man sedan gör diverse hudprodukter av...finns på nätet...good luck! Kram