fredag 23 oktober 2009

STATSKASSAN HAR ÖKAT...

...eller var pengarna nu hamnar?!?

Ja, idag har allt varit en knepig dag! Till att börja med så märker ni väl att jag är tillbaka...jag verkar ha fixat "min dator" och nu har även Davids laptop kommit tillbaks från farbror doktorn...Så lätt blir man inte av med mej! :)

MEN...jag har blivit ganska mycket fattigare idag!!!

David var hemma med Fabian på förmiddagen, strax innan lunch kom han och lämnade Fabian hos mej på jobbet...Fabian och jag satte oss i bilen för att åka hem och hämta Astrid...jag är ju inte så van vid att ha någon att prata med när jag kör hem men jag måste erkänna att jag inte hade fullt fokus på tillåten hastighet......

70-vägen blir så småningom -90 väg och eftersom jag kör samma väg flera gånger i veckan har jag lärt mej vägen innan och utan. Strax innan vägen går över från 70 till 90 så kikar jag ut genom sidofönstret på passagerarsidan och vad ser jag väl då???

Jo, en MC polis...ursäkta ordspråket men jag höll på att skita på mej... Han vinkade barskt åt mej och förvirrad som jag var och helt ovan vid detta (under de 20 år jag har haft körkort har jag aldrig blivit stannad av polisen...) så visste jag inte hur jag skulle göra. Jag förstod sedan att det kanske var bra att jag bromsade in och la mej i samma fil som polisen (måste också erkänna att tanken på att jag skulle trycka plattan i mattan och dra iväg slog mej....). Jag körde i vääääldigt sakta gemak efter polisen innan jag såg att jag inte var ensam om att ha fångats med för hög hastighet denna dag.

Det stod massor av polisbilar i färd med att dela ut bot till andra bilister som också åkt fast....Jag ställde mej fint i led utan att lämna bilen. Efter ett tag kom en ung trafikpolis fram till mej...Jag var smått stissig och försökte förklara att min man kört in min son som är sjuk till mitt jobb och nu var jag på väg att hämta dottern i skolan. Jag sa samtidigt att jag förstod att det inte var något att ursäkta...

Det värsta, eller kanske bästa, var att polisen var väldigt...vad ska jag säga....hrm...förutom uniformen så var han väldigt...snygg!!! Han sa snällt åt mej att det är sådant som händer ibland. Samtidigt berättade han att de drar av lite från den hastigheten de har mätt upp och då hamnade jag på 95 km/h istället för 70 km/h. Han försökte peppa mej och säga att det positiva var ju att jag inte blev av med körkortet eller körde onykter (jag kunde ju tagit en slurk handsprit på jobb)...

Nervös som jag var pladdrade jag på. Minns inte riktigt vad jag sa men minns väldigt väl att jag sa "Ert jobb kan ju inte vara så kul..." Hrm...inte riktigt så jag menade men han verkade på något sätt ledsen för min skull...

Inte nog med detta...Mitt bland alla dessa poliser stod en dam från Sveriges Radio. Precis innan polisen kom fram till mig så kom käcka hon fram och ville presentera sig och sa att de hade ett samarbete med polisen. När polisen kom så sa han att han inte förstod varför hon var där!!!

Lite senare när polisen tog lite personuppgifter på mig så hörde jag att det knackade på Fabians ruta...Ja, vem var det som knackade om inte hon...Mitt i allt detta så ville hon lämna över lite ballonger till Fabian...Hrm...förknippar ballonger mer med invigningar och premiärer...men det är klart...det var ju premiär för mej att bli stannad av polisen!

Väl hemma så räknade David ut vad varje ballong kostade...400 kr per ballong...och han fick sju stycken...ja, ni kan ju själva räkna!!!

Onödiga pengar kan man tycka...men jag kan lova att jag fått mej en läxa...Jag har kört under tillåten hastighet resten av dagen...livrädd för att stöta på en polis. Befarar att jag kommer att drömma om polisen i natt...och då menar jag inte han...utan snarar den barske MC polisen!

Vet ni vad jag sa när vi var klara då??? Jo..."Nu är jag så skakis att jag nog inte kan köra hem...kanske ni kan flytta er lite så jag inte kör på er" Åsa i ett nötskal!!!

6 kommentarer:

Mira sa...

Ojjoj, stackars du:( Men sweet dreams önskar jag dig... Utan poliser, LOL:)
Mira.
Ps. tack för receptet, måste pröva!

anna of sweden sa...

Oj, vilken avslutning på veckan.

Haha. Bra att du varnade dem för att bli påkörda - innan du gav dig hemåt.

Ha en skön helg!

Kramar!

Caroline sa...

Oj da...men sant hander! Har ar det poliser overallt sa det ar bast att man haller sig i skinnet....men man blir ocksa stoppad for futtiga saker ocksa. O sa har de rutinkontroller lite har o var.....speciellt i slutet av manaden... da ska de forsoka fa in sa mycket boter som de kan!! Later absurt...men sa e det!

Caroline sa...

Krama varann i trafiken...skulle jag saga ocksa!;)

ÅSA sa...

Mira, måste du absolut göra! Finns svagdricka i Finland??

Anna...visst var det typiskt mej :)

Caroline...ja visst ska man kramas i trafiken...skulle gärna kramat om polisen :)

Mira sa...

Åsa, ja vi har svagdricka i Finland. Kan vara en kul överraskning för kompisar oxå inför julen att ge en flaska Glögg:) Hoppas ni har trevligt höstlov. Ha det så bra! Kramar
Mira