onsdag 10 juni 2009

Den blomstertid nu kommer...

...med lust och fägring stor...

Ledig idag eftersom barnen har skolavslutning. Gick upp strax efter sex och var ute och joggade halv sju...ja, jag vet,ambitiöst men oj så skönt.

När jag kom hem vaknade resten av familjen...kunde blivit en hur fantastisk dag som helst... MEN, Astrid hade vansinnigt ont i ena benet och feber, 39,2... I med alvedon och iväg på avslutning. Vanligtvis brukar avslutningen vara på skolgården eftersom barnen går på en skola som är över 100 år gammal och som inte har någon stor sporthall. Vädrets makter ville annat, regnet strilade ner så lärarna hade fått tänka om i sista stund.

Det fick bli i den lilla, lilla gympasalen istället, först fick förskoleklassen (Fabian) och ettorna uppträda. Jag blir så rörd när barnen sjunger alla dessa sommarvisor (är det ett ålderstecken eller...). Sen skulle några av barnen från skolans talangjakt uppträda och då var Kajsa, Fabians tjej ni vet, en av dem.

Precis när Kajsa och hennes väninna skulle börja sjunga så säger Kajsa högt och tydligt till läraren i mikrofonen " Jag måste bara kissa först"...Underbart, alla började fnittra. Sen kom hon tillbaka och sjöng så fint så :)

En knapp timme senare var det 2:orna och 3:orna som skulle uppträda. Ännu en vacker sångstund med musik och sång. Det var dock en ganska så trött Astrid som var med men att hålla henne hemma kändes inte rätt. Som hon har övat på alla dessa sånger och gått och längtat!

Nu ska strax jag och Astrid äta jordgubbar med glass. Fabian fick följa med Catarina och barnen till Lek och Buslandet!

Må så gott kära vänner!!!

4 kommentarer:

anna of sweden sa...

Vad fint med skolavslutning. Förra året när vi hade avslutningen i Portugal grät jag floder. I år kommer det att bli lugnare. Men det ska bli spännande att få vara med om den amerikanska avslutningen på fredag.

Hoppas att Astrid kryar på sig snabbt!

Kramar!

Caroline sa...

Va harligt med skolavslutninga....far manga fina minnnen av "Den blomstertid nu kommer"!
Hoppas din lilla tjej mar battre!!??
Kram!

Klara sa...

Åh, så mysigt med en riktig svensk avslutning! Detta året kommer vi inte ha det så. Vi kommer att ha en "Award ceremony", där bland annat Hugo kommer vara med, men vad han får pris för vet vi inte ...

ÅSA sa...

Anna...den amerikanska är säkert storslagen... Ser fram emot Hugos Award!

Caroline...ja men har många minnen från skoltiden och avslutningarna...Vad det gäller Astrid så har hon fått ny medicin, nu börjar Fabian bli dåligt igen...suck...Ge mej styrka!!!

Klara...Den amerikanska blir nog riktit spännande! Se till att fota så vi kan få se det i sommar!