PHAD THAI för 4 personer
200 gram skalade råa stora räkor250 gram japanska risnudlar (eller vanliga nudlar)
3 st vitlöksklyftor
2 tsk röd chilifrukt
150 gram fläskkött eller kycklingfilé
40 ml fisksås
40 ml saft av lime
2 tsk farinsocker
2 st ägg, lättvispade
2,5 dl böngroddar
4 msk hackade jordnötter eller cashewnötter
ev koriander
Jag tog några matskedar woksås också och blandade i...blev gör gôtt!
Tillagning
1. Skala räkorna och ta ur tarmen. Finhacka räkköttet. Ställ undan.
2. Koka nudlarna tills de är mjuka. Häll bort vattnet och ställ undan nudlarna.
3. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. När oljan är riktigt varm lägger du i vitlök, chili och fläskkött eller kycklingfilébitar, och steker under en ständig omrörning i två minuter. Lägg i räkköttet och stek under omrörning i tre minuter. Tillsätt de avrunna nudlarna. Koka under lock ytterligare någon minut.
4. Häll på fisksåsen, limesaften, socker och ägg. Blanda ordentligt antingen med en tång eller med två träslevar, tills allting blir genomvarmt.
5. Strö över böngroddar, koriander och jordnötter. Denna maträtt serveras traditionellt med friterad lök, farinsocker och hackade jordnötter som tillbehör.
Lycka till!
Receptet hämtat från Tasteline
2 kommentarer:
Ok, receptet låter ljuvligt MEN VAD HETER ANSIKTSKRÄMEN????
Kram
Kanske ska importera och sälja vidare :) Argan du maroc heter det och det är tydligen någon slags mandel som bara finns i Marocko som man sedan gör diverse hudprodukter av...finns på nätet...good luck! Kram
Skicka en kommentar