Vad säger ni...ska vi ta och baka i helgen! Nu har vi lagat mat några fredagar på rad så idag tycker jag att det är dags med ett kakrecept!
SYLTRUTOR
Ugnstemp; 200 grader, varmluft 175 grader
4½ dl vetemjöl
1½ dl socker
1 msk bakpulver
150 g margarin eller smör
1 ägg
2 dl lingon- eller hallonsylt
Strössel;
1½ dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vanillinsocker
50 g margarin eller smör
Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tillsätt äggget. Blanda alltsammans.
Tryck ut degen i en smord liten långpanna, 20x30 cm. Fördela sylten över degen.
Blanda havregryn, socker och vanillinsocker till strösslet. Smält matfettet och häll över det, rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca. 20 minuter.
Låt kakan svalna. Skär i fyrkanter.
Så där ja...nu är det bara till att sätta på en kopp kaffe och blanda en kanna med saft till barnen...
Lycka till!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar