måndag 10 november 2008

Värdefull dialekt...

...har jag... SKÅNSKAN!!!

När jag sitter i bilen på morgonen lyssnar jag alltid på radio och som ni alla vet så är det ju reklam titt som tätt i programmen. MEN, nu har jag reflekterat över att det ofta är en viss dialekt som tycks vara populär i reklaminslag...just det... SKÅNSKA!!!

Minns ni när Carlshamns Mejerier började med sin reklam...tror att de marknadsförde glass och margarin...hör den tydligt för mej...GOTT GOTTI GOTT GOTT!!! (dessutom ligger ju Karlshamn i Blekinge och inte Skåne...)

Vad är det som gör att så många väljer att ha en skåning som talar...fin dialekt vill jag tro...men om man lyssnar på dängan Gott Gotti Gott Gott så tror jag mer att det är på skämt...

Så ni reklamfolk där ute...ni får gärna låna min ljuvliga skånska om ni ska göra ett käckt reklaminslag ;)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Skånska är härligt..tycker jag som bor i Halland..

ÅSA sa...

Tack! Jag blir ofta tagen som hallänning, smålänning, skåning eller blekingebo...måste finnas något gemensamt?!?

anna of sweden sa...

Om du får för många anbud kan jag alltid ställa upp också! ;)

Caroline sa...

Samma har,gillar skansk dialekt..Asa! Inte meningen att kalla dig Asa....men jag har ju inga prickar over mina A A O...oj va fel det blir! Verkar som ni hade en mysig helg, blir ju hungrig nar man tittar pa bilderna fran middan ni lagade! Far nastan prestations angest....

Johanna sa...

Jag tror det är för att det låter mysigt och hemtrevligt, precis som norrländskan i norrlands guld.

Min man tycker dock att skånskan är ett eget språk. Han har jättesvårt att förstå :)

ÅSA sa...

Låter som att många gillar skånskan i alla fall! Personligen så gillar jag alla dialekter...det är ju det som är så kul. Trist om alla hade talat likadant!

Caroline, du ska absolut inte ha prestationsångest. I den här familjen tycker vi det är skönt att laga Felix pytt i panna eller köpa färdig Sushi också...MEN ibland måste man fixa till det!

Johanna, är inte din man amerikan??? I så fall förstår jag att det inte är lätt med vissa dialekter...:)

Johanna sa...

Japp, han är utlänning (amerikan) :)

ÅSA sa...

...låter spännande Johanna, bor ni i Sverige eftersom du skriver att HAN är utlänning, annars hade ju du varit det... :)