söndag 19 februari 2012

PÅ HEMMAPLAN IGEN!!!

Tänk vad en vecka går fort!!!

När vi kom upp till Åre var det fint väder och några minusgrader. Allt var kanon förutom att min förkylning etsat sig fast i bihålorna!

På tisdagen var det riktigt snöoväder, tror att det kom en halvmeter snö. Vi åkte bara skidor några timmar och begav oss sedan till ett äventyrsbad vilket var ett stort misstag! Jätte fint äventyrsbad och coolt att simma ut och bada utomhus med snöflingorna vinande över huvudet. Väldigt dyrt inträde och med tanke på vad vi fick med oss hem (min misstanke alltså...) så var det riktigt dyrt! På onsdagen insjuknade Fabian med 40 graders feber, besvärlig hosta och astmabesvär. Med tanke på hans tidigare besvär med astma och falsk krupp så fick jag smått panik av att befinna mej 90 mil hemifrån och med 10 mil till närmaste sjukhus.

På torsdagen fick det dock bli ett besök på vårdcentralen eftersom Fabian var yr och hade ont över lungorna. Det visade sig att Åres vårdcentral var ett litet mini sjukhus. Vi fick snabbt hjälp och läkaren misstänkte inflammation i lungsäcken. Kul, kul! Fabian och jag åkte hem och bäddade ner oss i soffan och Astrid och David fick åka skidor... På fredagen likaså. På fredag kväll började David få ont i kroppen och senare även hög feber.

Igår bar det av hemåt igen, Fabian jätte hängig och David fullproppad med Ipren, den intelligenta värk tabletten :)

Idag är statusen 3 1/2 personer dåliga! Jag snuvig och hosta, de andra samma fast feber också! Ja, vad ska man säga, nu kan det väl bara bli bättre?!? :)

Blidde inte så mycket bilder men här kommer några i alla fall...Vackert väder på väg till Åre...Jag i mina nya glasögon... Fantastiskt att kunna se vägskyltarna...

Lampan blinkade så det var hög lavinrisk!-


Åres skidsysyem!Far och dotter i toppstugan
Jag och Fabian..,här började han må dåligt...Så här går det när man inte håller sig till pisten :)Varm choklad med grädde och rom...Jag och David på "Broken"
Smarrig mat på ovan nämnda hak...Barnen på lilla torget i Åre!Hemresan i stundom snöstorm igår...

Här hemma dripp droppar det från taken och snötäcket i trädgården börjar minska. Lite vårtecken har jag sett så som knoppar på min hängvide och lite grönt i rabatten. Längtar mer än någonsin efter VÅREN nu!!!

Hoppas ni alla har det bra!

Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Hoffmans Design sa...

Härliga bilder men vad tråkigt med både Fabian och David. Det e inte roligt att vara sjuk helst inte heller när man skall åka en bit hem. Skönt ni är hemma och ikväll ner bäddning i sin egna säng. Kram och krya på er.

Västmanländskan sa...

Usch, vilken otur ni hade. Trist att bli så sjuka. Dessutom när man är långt hemmifrån. Jag har varit på äventyrsbadet i Åre ett par gånger utan att bli sjuk, men å andra sidan finns det väl knappast något säkert ställe i "vabruari".