söndag 15 augusti 2010

DET BLIR INTE ALLTID...

...SOM MAN HAR TÄNKT SIG!!!

Igår åkte grabbarna till Bovaldstrand med fotbollen. Vi tjejer tog tåget söderut istället, destination Malmö!

6,27 gick tåget, förstår inte vad vi tänkte på när vi bokade så tidig avgång. Strax efter nio var vi framme i Malmö och fick lämnat våra väskor på Hotell Kramer. Vi hade lite tid över innan affärerna öppnade så då blev det fika på Café Hollandia.


Prick klockan 10 var vi redo för lite shopping... Build a bear var första målet, Ida skulle göra sig en egen nalle (Astrid har redan en).


1½ timme tog det innan vi kom ut från affären, då hade jag och Catarina hunnit med att skratta gott då samtliga tre expediter pratade med oss som om vi vore små barn...Absolut värt ett besök bara för det :)

Sen hann vi  bara med ett par butiker innan barnen var hungriga, pizza hut stod för lunchen innan vi shoppade vidare.

Vid tre tiden kom världens ösregn...Det tilltog och det var som om himlen hade öppnat sig. Det blixtrade och dundrade och det var enorma mängder vatten som kom. Vi fick springa till hotellet, Catarina sprang barfota eftersom skorna inte var så vattenvänliga. Väl framme var vi dyngblöta...Kul att checka in på ett av stadens finaste hotell med platt frissa och våta kläder... Upp på rummen och lämna bagaget och sen tog vi var sitt glas vin i baren.


Efter lite siesta på rummet var det dags att käka middag. Vi hade sett fram emot ett trevligt besök på Lilla Torg men det var bara att glömma. Vi fick ta sikte på den italienska restaurangen som låg mitt över Stortorget, tre minuter bort. Ännu en pizza och sen gick vi hem och la oss...snopet, snopet. I dagens tidning gick det att läsa om det tropiska skyfallet som drabbade Malmö igår. Men jisses, hur ofta råkar man ut för ett tropisk skyfall...i Sverige???

Imorse var vi uppe och njöt av den fantastiskt goda frukostbuffén. Sen fick vi shoppat lite innan vi åter tog tåget hem till Göteborg igen.Imorgon tar vi sikte mot Skara Sommarland...

6 kommentarer:

Cari sa...

Jag tycker att det låter som att ni hade en bra dag i alla fall.
Hoppas att dagen på Skara Sommarland inte var lika blöt, av regn.

anna of sweden sa...

Lite mysigt låter det allt - trots att vädrets makter var emot er!

Saknar er!!!

Kram!

Mina dagar sa...

Hi hi...vilken tur jag har då:) Åkte IFRÅN Malmö lördag morgon, då småduggade det bara. Kom hit till Malmö igen nu kl.21.15 på söndag kväll. Inget regn, bara så varmt och fuktigt!
Ni fick iaf umgås med varann = :D
Glöm inte att berätta hur det var på Skara sommarland!!!
Hoppas ni får det fantastiskt kul!
Kramar Eva

mammaxtre sa...

Bor man som jag i Stockholm (som jag gör) är det ett gott val att åka till Göteborg för att shoppa. Om man bor i Götet åker man tydligen till Malmö :-)

Trist med tropiskt regn.

Klara sa...

Mysigt!
Jag tror bestämt att det där är samma kille i Build-a-Bear affären som när vi var där :)
Kramar

ÅSA sa...

Cari...det blidde ingen dag på Skara sommarland...för blött...på fel vis :(

Anna, vi hade jätte kul, vädret kan man ju inte rå på! Saknar er också i massor!!! Kram!

Eva, snacka om timing!!! Hade varit kul att träffa dej på tåget :) Det blev inget Skara pga dåligt väder :(

Mammaxtre...Gillar i och för sig att shoppa i Stockholm men eftersom Malmö är min hemmastad så ville jag visa upp den för min väninna...Fast jag gillar Malmö väldigt mycket, finns fin shopping där oxå :)

KLara...kan jag tänka mej, han har nog varit med ett tag...Kram