söndag 4 april 2010

På plats i Hundfjället!!!

Klockan 7.00 imorse var bilen packad och vi mötte upp med familjen F. 2½ timmes bilfärd till Grums där vi käkade frukost. Måste säga att det är nått visst att äta frukost ute i naturen, kallt som 17 men nog smakar det godare än annars!

Sen flöt det på ganska så bra till strax före Malung då trafiken tätnade på. Jag har en make som av någon anledning vill ligga först i ledet, tror inte riktigt att han har förstått att det kommer nya köer. Själv så sitter jag och håller krampaktigt i handtaget i taket...En syn vill jag lova!

Strax före Sälen By blev nästa stopp, familjen F skulle hyra alpinutrustning och snowboard till barnen. Vi skulle hyra snowboard till David och barnen. Jisses vilken tid det tog. Killen bakom disken bad Fabian ställa sig med benen isär, sen puttade han honom framåt och Fabian kämpade för att inte tappa balansen. Killen pustade och upprepade samma sak vilket även Fabian gjorde. Sen sa han åt Fabian att inte kämpa emot och då förstod vi vad det gick ut på. Han ville  se vilken fot Fabian sträckte ut först för att ta stöd av, det har tydligen betydelse för vilken fot som ska stå fram respektive bak på snowboardbrädan...

Nåja, när takboxen var fulladdad så begav vi oss de sista milen mot Hundfjället. Vi möttes av en klarblå himmel, strålande solsken och fina backar! Vi hann bara packa in innan barnen ville ut och testa sina brädor. David hade förvarnat dem om att de skulle trilla hela tiden och att de skulle vara glada om de kunde åka ett par meter....De tog sig ner med bravur, de var hur duktiga som helst, måste tydligen vara mina gener eftersom David har sådana erfarenheter :)

Nu har vi käkat pizza (Henrik glömde de maträtter han hade lagat igår...som det kan gå), druckit lite vin och nattat barnen. Ska alldeles strax natta mej själv oxå så jag är fit for fight imorgon!

Massor av snö, tack och adjö!!!

6 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Hoppas ni får en riktigt härlig vecka!

Katarina sa...

Skönt att höra att bilresan ändå gick bra, även om du var tvungen att hålla i dig. :-)

Var nu försiktig i backarna, tänk på att det är i sista åket för dagen som man gör illa sig. ;-)

Caroline sa...

Later harligt! Njut av semestern! Kram!

anna of sweden sa...

Ha nu en riktigt härlig vecka. Njut och koppla av!

Tusen tack för godiset. Det kom på påskafton. :)

Klara sa...

Jag har utmanat dig :)

ÅSA sa...

Västmanländskan, TACK!

Katarina, jag hoppar över sista åket varje dag :)

Caroline, tack!

Anna, härlig timing! Smakade det gott :)

Klara, tar tag i det när jag kommer hem!