tisdag 2 mars 2010

BARNENS INSAMLING...

...TILL BARNEN PÅ HAITI!!!

Igår kom Fabian hem från skolan och berättade att de fick ta med sig saker till skolan så som små leksaker, pennor, papper etc. Ett flygplan ska släppa ner dem till några barn???

Fabian visste inte så mycket mer men jag antar att det är till barnen i Haiti så vi gick på jakt efter lite saker att skicka. Fabian skramlade på sitt rum och fick fram några pennor, en liten skattkista, lite roliga stämpeldynor, en liten nalle och några saker till. Jag undrade om vi inte skulle försöka skicka med några söta små block men det trodde inte Fabian behövdes för Gustav hade redan tagit med ett block...Inte kan väl en liten åtta åring förstå hur många barn det faktiskt rör sig om. Ett litet block räcker inte till så många...

Idag gick vi en liten vända till i gömmorna så imorgon tar han med ett litet pussel, linjaler och några dinosauriefigurer. Det känns nyttigt att barnen får vara lite aktiva själv och att man som förälder berättar lite om att alla barn inte har det så lätt i världen. Mitt i allt detta så kan jag få dåligt samvete över att barnen (och även vi vuxna) har nästan allt! Barnens födelsedagar närmar sig med stormsteg och jag undrar, ska vi fylla på med mer leksaker i huset eller kanske satsa på något mer vettigt???

Sängen kallar! Natti Natti!!!

3 kommentarer:

milla-andante sa...

Åh vad bra initiativ av skolan!!
Angående trötthet så frågar du rätt person... det är så svårt att förklara för någon som inte kännt så men det är en trötthet som kan slå ut det mesta... och som liksom inte går att sova bort. Jag hoppas verkligen att både du och jag blir piggare när vi får ordning på våra kroppar... (och då menar jag ju inte hur vi ser ut när vi cyklar halvnakna..fniss)
SOV GOTT!
Kram

Mina dagar sa...

Underbart! Att ge känns sååå bra!

Jag visade ju på min blogg där i typ nov-dec om att vi/klassen gjorde en julklapp till barn i fattiga länder kommer inte ihåg vilka nu. Paketen skulle ha lika innehåll.

Kändes såååå bra att få göra detta!

Fabian kommer nog känna sig stolt och nöjd när han får ge sina grejer till barnen!!!

Visst har man för mycket prylar hemma!!! känns extra mycket när man hör om dessa katastrofer!!!!

Sköt om dig Åsa!!!
Kram Eva

Ps. Du måste lära dig virka och sticka det är faktist kul!!!!! Hihi

ÅSA sa...

Milla...antar att du förstår...fast du har nog haft det aningen jobbigare...Men du, snart är det väl vår tid , vi mogna kvinnor i 40 års åldern :)

Eva, minns att du hade ett blogginlägg om det i julas, något att anamma inför nästa jul! Fabian var såå stolt när han gick till skolan! Ja du, både min mamma och syster stickade förr men inte jag...har liksom aldrig haft det tålamodet. Jag har för mycket fart och fläkt för att kunna sitta och pilla :)