tisdag 29 december 2009

NYÅR NÄRMAR SIG MED STORMSTEG!!!

...OCH JAG TÄNKTE DELA MED MEJ AV ETT LITET TIPS PÅ EN SUVERÄNT GOD FÖRRÄTT!!!

Eller vad sägs om Gratinerad Hummer??? Receptet har varit med förut men med risk för att ni missat det kommer det nu i repris...


GRATINERAD HUMMER 4 portioner

2 frysta humrar (ja den rike kan ju förstås slå till med färska...)
1 liten finhackad lök
100 g färska champinjoner
½-1 tsk dijonsenap
1½-2 dl grädde
Rivenost typ schweizerost eller grevé
1 knapp matsked tomatpuré
Konjak


Dela humrarna, ta vara på allt ätbart och vrid av hela kon. Lägg hummerskalen på en plåt!


Fräs löken lätt med de hackade champinjonerna, salta och peppra.


Rör ner senap och tomatpuré, späd med grädde.


Låt puttra en liten stund, smaka av med en skvätt konjak. Nu menar jag inte smaka av konjaken utan hummerröran...men det förstod ni väl :)


Fördela sedan röran i skalen, strö riven ost över. Gratinera i 250 g värme 10-15 minuter.


Serveras tillsammans med en brödbit och givetvis den goda hummerklon!

För oss blir det nog ingen gratinerad hummer till förrätt på nyårsafton, vi ska ju bort på stort party och jag tror det blir toast skagen eller nått och sen helstekt oxfilé till middag. Jag är efterrättansvarig och ska göra vitchoklad pannacotta med rårörda hallon och chokladflarn...Hoppas bara att de blir goda och fina...

Skulle behöva något bra recept på oxfilé eller fläskfilé med tillbehör som vi kan bjuda våra vänner på i helgen. Tips och idéer tas tacksamt emot!!! :D

2 kommentarer:

Katarina sa...

Det är nästan som att du läst mina tankar. Jag ska eventuellt bort på nyår och vara ansvarig för förrätten. Jag funderade på att leta recept på gratinerad hummer. Eller är det för mycket som förrätt?

Och för övrigt är det typiskt de som kan att skriva "ta vara på allt ätbart" - hur vet jag vad som är ätbart och inte? ;-)

ÅSA sa...

Katarina...ska bli spännande att se om du provar det :) Gott Nytt År!