fredag 20 februari 2009

Fredags receptet!

Underbara fredag....underbar känsla att känna att man har hela helgen framför sig!

Har ni planerat middagen tills ikväll? Kanske i sista minuten men kanske ett recept ni kan göra imorgon. Dessutom hittar ni riktigt billig svensk fläskfilé på Coop denna veckan så varför inte? Vad jag menar med riktigt billig? 69:- kilot, inte illa vá?!?

Är ni redo...

GOURMETFILÉ 6 portioner

900 g fläskfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 små chalottenlökar
3 msk persilja
3 tsk dijon senap
1½ dl köttbuljong
3 dl creme fraiche
3 tsk kinesisk soja

Bryn fläskfilén i ca. 1 cm tjocka skivor, lägg på ett fat så länge.

Bryn sedan hackad lök med persilja, blanda i övriga ingredienser och låt puttra några minuter. Lägg därefter i fläskfilén så den blir varm, servera med klyftisar och sallad!

Lite 80-tal över det kanske men verkligen super enkelt och super gott!

Håll tillgodo!!!