tisdag 11 november 2008

THAIAFTON!!!

...ska vi ha på lördag!

Jag förstår att ni börjar bli lite uttjatade på min kommande Thailandsresa... Men jag kan inte hjälpa det...vi bokade resan för ett år sedan och ni förstår hur länge vi har väntat och nu är det bara 4½ veckor kvar... Känns lyxigt att få åka bort till värmen i dryga tre veckor och bara lapa sol och ha det gott!

Det gäller ju att suga på karamellen så mycket som möjligt så på lördag har jag bjudit hem familjen F på Thaiafton! Det ska kollas i kataloger, planeras utflykter, vad som ska packas.... MEN för att komma i rätt stämning så måste man ju anstränga sig lite också... Jag ska därför laga lite Thailändska rätter och bjuda på...till detta lite Singha... Kommer vi inte i stämning då så får det väl bli ett par paraplydrinkar också, hick...SEN ska det nog gå bra :)

Någon där ute som har något bra recept på någon thailändsk rätt??? Tanken har slagit mej att göra ett besök hos "farbror thai" i Askim och köpa lite olika smårätter...men jag brukar ju föredra att laga maten själv....men å andra sidan behöver de inte få reda på att det är hämtmat...

7 kommentarer:

Johanna sa...

För ett år sedan? Då måste du verkligen förstå betydelsen av "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!"

Hoppas att ni får det superbra.

Västmanländskan sa...

Åh, jag vet en supergod Thaisoppa med kyckling som varje peson "bygger själv". Ska se om jag kan hitta receptet om du tycker det verkar intressant

ÅSA sa...

Johanna...det kanske inte är så konstigt då :) Att vi får det superbra är jag ganska så övertygad om, känns som ett bra koncept :)

Västmanländskan...du MÅSTE hitta receptet, låter ju jätte spännande och så bra när gästerna får engagera sig lite oxå :) har du min mail???

zinkbaljan sa...

Tjenare!!!!! Har just besökt din syrra....kul blogg! Å du har med en rolig blogg. Jag återkommer...;)
Kramisar

ÅSA sa...

Välkommen "zinkbaljan"! Va kul med en ny läsare! Ska genast in och kolla in din blogg :)

Västmanländskan sa...

Hittar inte din mejladress, men här kommer receptet. Det är för fyra personer men det kan lätt plussas på.

4 vitlöksklyftor fräses i olja

tillsätt ca. 3 cm skalad och tunt skivad ingefära

tillsätt 4 msk Thai Red Curry Paste, låt det bubbla ordentligt

häll i 2 burkar kokosmjölk, lite i taget

tillsätt 4 kycklingfiléer skurna i tunna skivor, koka i 6-7 minuter tills kycklingen är geomkokt

smaksätt med 2 msk fisksås

så här lång gör man soppan. Resten lägger man upp i skålar som gästen själva får plocka av:

äggnudlar (kokta enligt förpackningan)

färska spenatblad

tunt skivad charlottenlök

tunt skivad lime

basilikablad (färsk)

chilifrukt (fint strimlad)

Exempel: fördela nudlar i portionsskålar, lägg i spenat, lök och lime - låt dra en liten stund
så att spenaten mjuknar, garnera med basilika och hackad chili

ÅSA sa...

Oh så gulligt av dig U, måste prova det receptet, låter smarrigt! TACK!!! Har du satt glöggen på jäsning??? Ett måste inför jul! Kram