Detta receptet MÅSTE ni testa, ok?!?

Italiensk smörgåstårta!
Ingredienser
10 port
10 port
150 g Galbani gorgonzola
10 marinerade, soltorkade tomater
1 dl urkärnade svarta oliver
250 g Kesella
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl grovhackad basilika
1 dl grovhackad rucolasallad
9 långskivor vitt bröd
Garnering:
1 dl Kesella, rucolasallad, körsbärstomater, svarta oliver, parmaskinka eller tunt skivad salami att dekorera med!
Gör så här
Mosa osten.
Hacka tomater och oliver.
Blanda Kesella, crème fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucolasallad.
Blanda Kesella, crème fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucolasallad.
Kantskär och lägg ut 3 skivor bröd. Lägg botten till en löstagbar form, ca 22 cm i diameter, på bröden. Skär runt botten. Skär de andra bröden på samma sätt. Lägg ett lager bröd i en form med löstagbar kant. Lägg på 1/3 fyllning. Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning. Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag.
Ta bort formen och bred Kesella på kanten av tårtan. Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater, oliver och parmaskinka. Obs Laga smörgåstårtan dagen innan, då blir den godast.
Receptet är hämtat från Arla.se
3 kommentarer:
Vad du är duktig. Du har verkligen fått hela familjens "laga-mat-talang". Ingen talang över till mig ...
Det låter smarrigt!
Jag saknar er! Hoppas att vi ses snart! <3
Hej Anna! Saker ser oftare svårare ut än vad de är...min konstnärliga ådra ligger i maten och du har ju fått destu mer...ordets gåva, fotograf, teckna...ganka många mer talanger ärn vad jag har :D
Klara! Vi saknar er också jätte mycket. Kul att följa er på bloggen. Få ha en riktigt matfrossa i Hällevik i sommar :D Kram från mostra din
Skicka en kommentar