tisdag 1 november 2011

Halloween firandet som kom av sig!

Igår var det ju Halloween och barnen har laddat i flera dagar, de hade fått nya dräkter och var så spända på att äntligen få komma iväg!

Vi har haft en älg gåendes i området och Fabian och Erik var lite rädda för att gå ensamma så jag ställde upp och gick med dem alla fyra. När de knackade på hos folk så gömde jag mej en liten bit bort!


De höll mej krampaktigt i handen och jag sa hela tiden lugnande att de inte skulle vara rädda, älgarna kommer fram när vi har gått och lagt oss.

Tjejerna busade med småbröderna och låtsades att grenar var älghorn...

När vi hade gått på några granngator och landade på vår egen gata tänkte jag först gå hem men följde med även där eftersom de gärna ville det!

När vi var hos vår granne så ställde jag mej ett par meter från tomtgräns så jag inte skulle synas. Jag fipplade lite med mobilen medans barnen ringde på dörren. När jag förstod att ingen var hemma och att barnen var på väg tillbaks så vände jag mej om.

Gissa om jag blev chockerad när jag ser barnen kliva ut från grannens tomt, lyckligt ovetandes om vad som stod bakom ryggen på dem. En livs levande ÄLG!!! Skogens Konung stod mitt i gatan, ca. 5 meter bakom barnen och vackert belyst att gatubelysningen.

Där hade vi gått och skojat om det och vips så blev det plötsligt allvar!

Jag sa åt barnen " Älgen står bakom ryggen på er och jag skojar inte, kom här. ...." Sen föste jag de livrädda barnen framför mej och tryckte upp dem på grannens trapp.

Vi bankade på ganska rejält och när man står och väntar känns det som om tiden står still. Efter ännu mer bankande öppnade de och blev smått chockerade när vi sa att det stod en älg utanför huset och att vi ville komma in!

Mannen i huset lovade att följa oss hem och jag hade även ringt David som skulle hålla koll efter älgen från andra hållet. Grannmannen skrattade lite och sa att det var lugnt....Behöver jag säga att han slutade skratta när han fick syn på älgen???

Där stod den och mumsade på grannens träd, en meter från gatan som vi gick på. Här snackar vi ingen liten älg utan det var verkligen Skogens Konung XL!

Barnen var helt uppspelta när vi kom hem och vill inte längre gå ut när det är mörkt. Jag tycker inte att jag är en räddhare annars men när det gäller älgar så har jag respekt. Det har hänt en del saker på sista tiden då de oprovocerat har gett sig på människor och vem vet vad som händer när de har mumsat på tillräckligt många jästa äpplen?

Ja, så firade vi halloween i år...Lär inte glömma det i första taget!

Nu laddar jag för aftonen då Fabian ska spela bortamatch på Mölndals Tennisklubb!6 kommentarer:

mammaxtre sa...

Men oj, vilken berättelse. Det kommer barnen aldrig att glömma :-)

Man ska ha respekt för dessa otroliga djur. Mäktiga som få.

Lite coolt måste dte ändå kännas, nu när allt gick bra.

Ha det gott Åsa

Hoffmans Design sa...

Vilken älg. Jag hade blivit skit rädd. Huhhhhhh.Bra att det gick bra Kram Hoffmansdesign

Cari sa...

Vilken historia.
Kul att minnas senare och skönt att inget hände.

Caroline sa...

Som taget ur en film..... :)

nattsyrransphoto sa...

Ojojoj, ja Älgen är ju inget nätt litet djur precis.... Jag hade nog slagit rekord i löpning om jag stött på denna kung. Ha nu en härlig helg och se upp för flera kungar av modellen större =) Kram

Klara sa...

Du har fått ett pris utav mig på min blogg :)