tisdag 31 maj 2011

JAG ÄR FÖRÄLSKAD......

...I BARCELONA!!!

Nu är jag åter hemma igen efter några helt underbara dagar i Barcelona. Visst förväntade jag mej att det skulle bli trevligt men resan överträffade mina förväntningar!!!

Vi anlände vid lunch i fredags och fick en aningen torftig lunch på stående fot på hotellet. Sen åkte vi iväg till en Vårdcentral där vi gjorde studiebesök, vilket var väldigt intressant!

På kvällen blev det lite shopping och sen tre rätters middag på hotellet. På lördagen åkte vi på en fyra timmar lång stadsrundtur och det var det ena stora intrycket efter det andra, vilken stad, vilka byggnader, vilken kultur!!!

Tror att jag börjar med lite bilder...häng med vet ja...

Så här såg det ut utanför många balkonger inne i Barcelona...Givetvis gick även många människor iklädda fotbollströjor...


 Jag, med utsikt ner mot hamnen som var häpnadsväckande stor...

  På lördagskvällen avslutade vi med detta pampiga vattenspel innan vi kröp till kojs, synd att inte den härliga klassiska musiken hörs på bilden :)

 Konstverk till hus...
 På besök i Gaudís trädgård...

 Vad är detta för donna?!?

 En livs levande...staty...lite läskig tyckte jag!

...också från Gaudís trädgård...

 En typisk balkong...

Coolt träd med bollar som såg ut som bomull...någon som vet vad det är för träd???

 La Familia...Går ej att beskriva med ord...


En av alla "små" yachter som låg i hamnen...
 Slurp, skaldjurs paella, ljuuuuuvligt god...och ett glas kallt vitt vin förstås!

 Inte nog med sevärdheter...fantastisk strand bjöd också staden på!!!

 Moí vid hamnen!

 Det var ju fotbollsyra i staden och även denna lilla vovsing var klädd i Barcas kläder :)

 Mindre god middag, intogs dock i fantastisk fina lokaler...

Sist men inte minst...vi hamnade mitt i segertåget med alla Barcas spelare på söndagen...Kan inte återge den stämningen som var...helt fantastiskt!!!

Ja, det var resan i bilder...

På lördagen, efter stadsrundturen begav jag och mina två kollegor oss på shoppingtur. Vi tyckte att tiden var knapp, skulle träffa våra kollegor på en restaurang i Gamlastan vid åtta...Vi bestämde oss för att strunta i att återvända till hotellet och istället ägna oss åt shopping! In och ut ur affärer, in och ut ur provhytter...vi fick shoppat en hel del fina presenter och lite till oss själva. Sen kom vi på att vi kanske borde fräscha upp oss inför kvällen så jag bestämde mej för att svida om till en klänning jag köpt. Klänningen var lite för urringad så jag inhandlade nål och tråd och smög ner på en toalett på ett flott varuhus. Det var ingen kö så jag tog god tid på mej och sydde ihop urringningen, klädde om och när jag gick ut blev jag lite generad...En ganska lång kö ringlade utanför toaletten...

Sen slog det mej att jag kanske inte luktade så gott så då löste jag det så bra så jag tog mej en skvätt parfym när jag passerade parfymavdelningen.... SEN var jag redo för restaurangbesök :)

I söndags var vi lediga och strosade ner till hamnen som var himla fin och där den ena båten (tveksam till att det kallas för båtar) efter den andra glänste... Vi tog paella på en fin restaurang nere vid stranden och njöt av både god mat, dryck och utsikt! Vi hann även med att ligga och sola en timme innan vi bestämde oss för att dra oss tillbaks till hotellet! På vägen hem upptäckte vi att det stod människor uppradade längst gatan som var avstängd, uppe i luften surrade en helikopter. Det visade sig att fotbollslaget skulle komma i cortége genom staden och vi lyckades hamna mitt i allt detta vilket var en fantastisk upplevelse! Vilken glädje, vilken kärlek!

På söndagkväll åt vi middag på en restaurang vid La Rambla, vi satt och njöt i flera timmar innan vi vid midnatt promenerade tillbaka till hotellet!

Jag har haft en helt underbar resa och upptäckt nya sidor av mina kollegor vilket säkert också kommer påverka vårt arbete på sikt :)

Nästa gång, för det blir fler gånger, ska jag ta med David och visa Barcelona!!!

Hasta luego Barcelona!!!


5 kommentarer:

Hoffmans Design sa...

Vad kul du har haft. Vilka Bilder helt underbara. Klart du skall ta med David nästa gång. Men du hann för mej till Barcelona. Var e klänningen är nyfiken?

Du kanske måste använda Anonymt för att skriva till mej det måste jag göra till vissa och då skriver jag under med Hoffmansdesign så dom vet vem jag är. Detta med bloggadne man blir ju trött eller hur????

Kram

mammaxtre sa...

Men så härligt. Nu vill jag också åka till Barcelona :-)

Ha en fin dag

ÅSA sa...

Antonija...har du inte varit där så är det ett måste...helt såld! :)

mammaxtre..det får bli nästa tjejresa !

anna of sweden sa...

Så roligt att resan blev lyckad. Så fint det ser ut - många fina bilder!

Nattsyrran sa...

Så härligt att läsa om er resa och se dina härliga bilder. Den staden har lockat mig också så nån gång måste jag väl åka dit =). Kram