onsdag 22 december 2010

Skruvat i Amerikat!!!

Idag har vi varit i en by där det bor Amishfolk. Hästvagnar med folk klädda som förr åkte på vägen bland alla bilar. En udda upplevelse och riktigt häftigt!

På vägen hem åkte vi inom affären för att handla mat, vi tänkte även köpa lite öl och cider som man inte får sälja inne i själva mataffären och gick således till den delen där man köpte dessa ädla drycker. Vin och öl får för övrigt inte säljas i samma butik??? Hur som haver så hade vi en packe med öl och en packe med cider. Väl framme i kassan fick vi höra att man bara fick köpa en packe åt gången, det gick bra att gå ut till bilen och komma åter flera gånger om och handla...Förstår inte riktigt vitsen med det, måste vara jobbigt om man ska ha fest...

Det löste vi ju ganska så enkelt genom att David skulla köpa en packe och jag en...MEN, herren i kassan ville ha legitimation var på jag visade mitt körkort. Nej sa han, har du inget pass??? Jojomensan sa jag men inte här...Nä, då fick vi inte handla öl!!! Någon som förstår varför??? Vi såg nog ut som frågetecken alla fyra och gick något surmulna därifrån. 

När vi handlat klart körde vi inom en annan butik där det gick alldeles utmärkt att handla så nu är kvällen räddad, hi hi!

Nu har vi badat i utomhus spat, kanonvarmt bubblande vatten, klarblå himmel med massor av stjärnor, kan det bli bättre?

Imorgon blir det en sväng till Philadelphia och sen på eftermiddagen ska vi åka till Outleten utan barnen för att köpa de sista julklapparna!

Hoppas att ni alla har det bra där hemma i ett snöigt Sverige! Här i Philly lyser snön med sin frånvaro!

Må så gott kära vänner...kikar in på era bloggar när jag kommer hem igen!

3 kommentarer:

Nattsyrran sa...

Ibland förstår man verkligen inte allt.... Låter omständigt att handla starkt=) Ja här blir det då en vit jul i hela landet tror jag. Det varnas för snöoväder stup i ett och stark kyla. Vi har nu -24°C i Västerås, Brrr. Ha det riktigt bra och GOD JUL!!!

mammaxtre sa...

Vad spännande med Amish. Jga är lite nyfiken på dem. Skulle vilja se både dem och hur de lever.

igår var det -23 och en väldig massa snö här hemma hos mig.

Ha det bäst

Anonym sa...

De skiljer från stat till stat, i den stat jag bor nu handlar jag både öl,vin och mat i matbutiken:-)
Har aldrig varit med om att inte få handla den mängd jag vill...
Men i en av butikerna måste man alltid visa legitimation när man handlar alkohol.

Mitt amerikanska körkort var INTE ok som legitimation i Sverige när jag använde mitt svenska bankkort?

Bea i WI