tisdag 12 oktober 2010

Ålder - Bara en siffra!

Det uttrycket stämmer absolut!!!  (i alla fall när det gäller mej...ha ha)
I mitt yrke stöter jag på massor av folk, framför allt sådana dagar som idag då jag har suttit i drop in och tagit emot alla patienter som söker för akuta åkommor (om de sen är så akuta är en annan femma).

Jag brukar gissa ålder och ganska så ofta hamnar jag helt fel.... Träffade en dam som var 87 år och fortfarande spelar tennis, såg ut som om hon var typ 70. Likaså hade jag en kille idag som kom in, tog stadigt i hand och gav ett väldigt moget intryck, tippade på närmare 30 men det visade sig att han var 20.

Ganska ofta (ska jag vara helt ärlig så väldigt ofta) tycker jag att många i min ålder ser ut till att vara mycket äldre... Själv så tycker jag  att jag ser yngre ut ( tränar på att säga positiva saker till mej själv, om nu någon undrar ) och det är det fler som säger...Ganska ofta får jag  höra att folk tror att jag är lite över trettio. Jag blir lika stolt varje gång och sträcker lite extra på mej...

För några år sedan blev jag nästan förbannad när man ville ha legitimation på systembolaget men nu visar jag gladeligen upp det :)  Fast det är väl ett ålderstecken om nått!!!

Hur gamla känner ni er?

4 kommentarer:

Trillingnöten sa...

17 :p Ibland...och ibland 92. Ibland kan jag t o m höra om gamla klasskamrater som får barn...då brukar jag tänke: Men! De som är så unga, hur ska det gå?

Klara sa...

Haha! Jag känner mig som 13-14 ;)

mammaxtre sa...

Jag känner mig nog allt som en 40 plussare. Och inte ber ngn mig att visa leg på bolaget heller :-)

Åsa sa...

Inte en dag över 25... och jag är 33 år. Hoppas jag alltid kommer att ha den inställningen. / Åsa