söndag 12 september 2010

Varför kan inte barn få vara barn???

Astrid har hunnit börja fyran! Stort att börja på mellanstadiet, inte bara händelsen i sig utan även barnen börjar känna sig stora! En del större än de borde...Astrid berättar om barn i samma årskull som sminkar sig, hänger på rasten istället för att leka och ha kul, har lösnaglar!!! Vanliga barnkalas eller disco byts ut mot spakalas...Har inte föräldrarna något att säga till om längre eller tycker de att det är okej att barnen blir små damer?!?

Astrid skulle nog också tycka att det var kul att sminka sig någon gång i skolan och visst trånar hon efter högklackade skor när vi är i skoaffären. Då tycker jag att det är jag som förälder som får sätta gränser. Eller är jag helt fel ute???

Tiden som vi är barn är ganska kort i förhållande till livet...Förr eller senare träder vi ändå in i vuxenvärlden med alla krav det innebär! Varför inte låta barn vara barn? 

6 kommentarer:

Klara sa...

Jag håller absolut med!

Trillingnöten sa...

Jag tycker att det är helt sjukt! När jag var i den åldern spelade det ingen roll vad man hade på sig och vi lekte minsann massor på rasterna. Den här nya trenden är helt vansinnig. Jag tycker att man får vara bestämd som förälder faktiskt...jag skulle inte låta min dotter sminka sig och hålla på. Dock ser jag vilka filmer tjejerna tittar på i ung ålder. Barbie t ex...nej, fy sjutton!

mammaxtre sa...

Jag håller med dig. Det är galet att föräldrarna inte bryr sig. Att de inte saktar ned tempot, åtminstone med sina egna val. Varför skynda på, tids nog blir de stora.

Kram

ÅSA sa...

Klara...i USA är det väl ännu "större"

Trillingnöten,man undrar om det ska fortsätta krypa ner i åldrarna?

mammaxtre, ja, men när de kommer på det är det försent!

Klara sa...

Nej, faktiskt inte :) I Sverige blir flickor små damer tidigare. Här går nästan alla i t-shirts och mysbyxor. Men det är ju olika från stat till stat antar jag :)
Kramar!

Hoffmans Design sa...

Jag kan tala om att vi har också haft en del dunster med både Sofia och Fredrik om att dom kommer väldigt fort på att bli lill vuxna.
Fredrik har börjat från att varit ett litet lamm till väldens tycknaste unge men jag tar ner honom direkt på jorden igen
Det e bara att sätt grenser.
Stå på dej Kram