måndag 6 september 2010

STORLEKEN HAR VISST BETYDELSE!!!

...I ALLA FALL NÄR DET GÄLLER OBJEKTIV!!!

Igår var det fotbollscup och jag stod för fotograferingen av P-02´s fyra lag!

Jag fick ju ett nytt objektiv i födelsedagspresent och har nu möjlighet att ta bilder i närkamp ...Igår stod jag i fyra timmar och fotade spelglada killar. Är inte riktigt rutinerad för målen fångade jag aldrig, blev så till mej  så jag glömde fotografera, lite målgester fick jag däremot med!

Om vi nu ska återgå till det där med storlekens betydelse så hamnade jag brevid en fotograferande pappa när det var cup i våras. Hans kamera var utrustad med ett stort objektiv och jag stod brevid med mitt lilla 18/55 objektiv.

När han fällde ut sitt objektiv så sa jag "Kan du fälla ut din?"
...men OJ så stor den är, kolla så liten min är"

Ja, det var kanske inte så konstigt att han höjde lite extra på ögonbrynen! Hur som helst så har verkligen storleken betydelse, jag kan nu mer stå en bit ifrån och fånga ögonblicken, det gick inte förr!

Nu ska jag strax köra Astrid till gympan, sen blir det en joggingtur för mej!
7 kommentarer:

Nattsyrran sa...

Kanonfina bilder och grattis till ditt nya objektiv och vad gäller storleken så kan jag bara hålla med!!! Och slänger du sen på ett motljusskydd, om du inte har det så blir den verkligen rejäl=)
Visst är det kul och känner igen mig riktigt mycket... sitter här och ler stort=))) Jag missar också alltid alla mål för då blir man så i extas att kameran glöms bort och sen kommer föräldrarna.. fick du med det där??? Vadå???
Jajaja, nån gång ska nog målet sitta där även på bild!! Ha det gott=) Kram

anna of sweden sa...

Fyra timmars fotbollsfotograferande!?
Du börjar du få rutin nu! ;)

Jättefina bilder!

mammaxtre sa...

Jag fick ett liknade uppdrag som du. Nämligen att fotografera under hockeymatcherna. Jag har ett ganska bra objektiv. men, vad svårt det var trots detta :-)

mammaxtre sa...

Jag fick ett liknade uppdrag som du. Nämligen att fotografera under hockeymatcherna. Jag har ett ganska bra objektiv. men, vad svårt det var trots detta :-)

ÅSA sa...

Nattsyrran, vi har visst en hel del likheter du och jag :) Hade ett motsolsskydd på ...fattade inte riktigt hur den skulle sitta :O

Anna, japp, hoppas göra det bättre nästa gång!

mammaxtre, hockey kan inte vara lätt att fota, det går ju så jäkla fort! Antar att övning ger färdighet!

Snor och Glamour sa...

Vilka fina bilder du tagit!
Men du man ska akta sig för att vara på fotbollsplan. Där får man fotbollar i huvudet så man får åka till akuten...tro mig! ;)

Kram!

ÅSA sa...

Ann-Louise....nu blir jag nyfiken, vad har du råkat ut för :O