Efter en lång och härlig semester känns det lockande att laga lite nyttigare mat...i alla fall ett tag. I helgen gjorde jag en braspanna fylld med rotfrukter som jag fryste in i portionspåsar för att kunna ta fram och ersätta pasta och potatis med.
I söndags provade jag dessutom ett recept på en bulgursallad som jag sett i senaste numret av Coop mersmak. Har ätit bulgur två gånger innan och inte blivit imponerad. Men i detta receptet var det smaksatt bulgursallad som lät lite mer spännande. Lätt att göra och väldigt gott...I bloggens värld delar vi ju erfarenheter och upptäckter med varandra så håll tillgodo...
VINÄGRETT OCH BULGURSALLAD!
Recept för 4 portioner, tillagningstid ca 20 minuter
Ingredienser
3 dl bulgur
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Ajvarvinägrett:
5 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
3 msk mild ajvar relish
½ msk honung
½ tsk salt
1 stekt kyckling, i mindre bitar
200 g fetaost, tärnad eller smulad
1 gurka, skalad, i bitar
1 rödlök, skalad, finhackad
1−2 dl bladpersilja, hackad
Tillagning:
Koka bulguren enligt förpackningensanvisning. Låt buljongtärningen koka med i stället för att salta vattnet. Rör ihop ajvarvinägretten och blanda med den varma bulguren. Tillsätt kyckling, fetaost, gurka, lök och persilja. Blanda.
Följer ju sällan ett recept till punkt och pricka...Bytte ut den hela kycklingen mot kycklingfileér, slängde i lite coctailtomater och tog den starka ajvarn istället för den milda...
Lycka till!!!
4 kommentarer:
Mums! Du kan gärna få dela med dig av recepten på dina goda kalla såser också. Den där fetasåsen till exempel! ;)
Vad hungrig jag blev gott i gottgottt.
kram
Jag som tyvärr inte är ngn matmor, tackar för receptet.
Anna, det var faktiskt mums, och kändes väldigt nyttigt! fetaröran finns sedan tidigare i en blogg nära dej, blink blink...
Antonija, det är bara att sätta igång...Lycka till!
mammaxtre, är du ingen matmor? Gillar att laga mat och måste ffa tycka att maten är god annar kan jag hoppa över att äta :)
Skicka en kommentar