måndag 1 mars 2010

ARBETS EKG...

...UTFÖRT IDAG!!!


1½ månad efter att jag var inlagd på Sahlgrenska så fick jag äntligen gjort ett arbets ekg. Tänk att det ska ta lång tid, inte klokt faktiskt! Det kanske är därför de privata sjukförsäkringarna ökar, folk har tröttnat på att vänta!

På kallelsen stod det att man gärna kunde ha träningskläder på sig och ett par gympaskor. Jag tog på mej både träningsbyxor, träningsbh och en skön träningströja. I handväskan låg mina gympaskor som inte blivit använda på ett tag, av naturliga skäl. Himla tur att jag kom som värsta sportfånen, allt jag fick behålla på mej var mina träningsbyxor och gympaskor. Kändes så där att cykla halvnaken, har aldrig provat det förr och kommer inte göra det igen. Det finns ju en anledning till att man till exempel har bh...

Eftersom de är rädda för en inflammation i hjärtmuskeln så fick jag inte belasta så mycket. Jag fick cykla och under tiden ökade de motståndet samtidigt som de kollade ekg och blodtryck. Efter en tio minuter var vi tvungna att avbryta eftersom jag fick ett blodtrycksfall. Detta kan enligt en kollega vara ett tecken på att hjärtat inte orkar mer på grund av en eventuell inflammation.

Fem veckor kvar innan vi åker till Sälen för att åka skidor. Läkaren jag träffade idag tyckte inte jag ska åka skidor om jag inte hinner träffa en hjärtläkare innan...Med den farten utredningen har så antar jag att jag inte hinner träffa någon sådan innan påsk!

Men, men...det kommer fler tillfällen att åka skidor (jisses vad jag låter käck nu då...känner mej inte riktigt sååå positiv). Jag får väl börja vänja mej vid tanken att faktiskt sitta i en snödriva och sola...men vad 17 gör jag om det inte är sol?!?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Om det inte blir sol i Sälen,
kan du ju ha garn och stickor med dig och sticka en käck mössa.
Bra idé eller....
Kram
M

milla-andante sa...

Nämen du... ingenting av det där lät roligt... Hoppas verkligen att det går snabbare tills du får träffa en hjärtläkare och då förhoppningsvis en läkare med hjärta så att du får den hjälp du kan få!!!
KRAM

anna of sweden sa...

Kan riktigt se det framför mig.

Den ena systern cyklar halvnaken någonstans i Göteborg. Den andra får sitt huvud draget halvt
ur led någonstans i Philadelphias förorter.

Vilken syn!

Caroline sa...

Jag hoppas verkligen det klarar upp sig snart for dig! Du kan ju alltid fa nan att slapa med dig i en pulka...lite fart men utan att du anstranger dig...;)
Men sol blir det...ska du se!

Västmanländskan sa...

Men det var ju inte så roliga nyheter. Men om du måste hoppa över lite skidåkning i år för att den där infektionen ska ge sig så är det kanske ändå värt det. Att sola sig i en snödriva är inte fy skam det heller. Kram!

zinkbaljan sa...

Hallå där vännen!!!

Jag läste att du har ev en inflammation. På vanligt ekg visades det där åxå eller?
Tycker att det låter otäckt. Du måste vara rädd om dig! Hjärtat är inte att leka med! Jag hoppas att du blir bra snart! Finns det medecin mot inflamamtionen isåfall, det måste det väl?!

Det kanske är därför du har varit så trött som du skrev för ett tag sedan.

Ha det gott!

Kraaaam

Mina dagar sa...

Men Åsa du måste verligen vara rätt om dig!! Och det är du säkert också!

Se till så att du får träffa en hjärtläkare innan ni åker! TJATA TJATA TJATA!!!!!! Var lite jobbig, då brukar det hända saker, ja faktist!
Den som gapar högst brukar bli hörd!?

Jag passade på att vara ute och promenera med stegräknaren när jag var i Sälen förra året då medans dottern var i skidskolan.

Och som sagt sitta i vårsolen är ju ALDRIG fel! Men passa dig du vet hur den kan bränna!!!
Är det molnigt får du läsa, sticka, virka och fram för allt BLOGGA :D

Kram
Eva

ÅSA sa...

M, jovisst! Jag har ju verkligen aldrig kunnat sticka...Får väl lösa korsord...

Milla...TACK!!! Känns oerhört jobbigt att vänta...tålamod, tålamod!

Anna, vad är det för kvalité på oss???

Caroline, vilken kanonbra idé. Ska se vem som anmäler sig frivilligt! :)

Västmanländskan, ja det förutsätter ju att det är sol då ju men då känns det genast helt okej!

Zinkbaljan, DET var längesedan :) Nä man såg inte det på ekg´t förutom att pulsen var hög. Det var ett hjärtprov som gav utslag och sen symtomen...suck!Ingen medicin, vila, vila VILAAAAA!!!

Eva, om jag bara hade någon att tjata på. var inlagd på en akutvårdsavdelning och sen hänger man i luften. Måste kanske fixa mobilt bredband innan Sälen, alltid nått att pyssla med !