torsdag 12 november 2009

Vet hut på er barn!!!

Astrid kom precis hem från skolan. Idag har hon varit på den skolan som hon ska börja på när hon börjar fyran nästa höst. De är där varje tosdag, då har de slöjd och äter sedan lunch i bamba.

Ett bra sätt att sakta vänja sig vid en skola mycket större än den de går på idag.

Men skolan är inte bara större, den har busigare barn också. Eller, jag vet inte om det egentligen är bus, det är idioti!

Astrid berättade att någon satt häftstift i Jonatans cykeldäck. Nä men oj, sa jag! Då svarade Astrid att det är sådant som händer när man går på den skolan. Ibland skär de hål i däcken eller stjäler cyklarna också...Dessutom ,tillägger Astrid, så retar de dem som har tandställning...

Uj, uj, uj...vart är samhället på väg?!? Barnen behöver en hel cykel för att ta sig till och från skolan eftersom det är alldeles för långt för att gå...Ska man utrusta Astrid med ett lagningskit och ha en lektion i hur man lagar däck innan hon börjar fyran???

4 kommentarer:

milla-andante sa...

Usch det är så TRÅKIGT att höra så jag får ONT! Fasiken att så många barn ska må så dåligt att de måste ge sig på andra och andras saker. Ja det gäller ju vuxna också. Ja det är tråkigt och ett medvetet och långsiktigt arbete från oss alla medmänniskor som krävs för att ändra på hur det ser ut. (Det var typ sånt jag arbetade med innan kan man säga)
TACK snälla du för din kommentar, DET värmer mitt pysselhjärta!
1700 kronor... ja det får nog bli flint snart av alltihop... Ett tips är att ta dig utanför Göteborg, där priserna är något humanare... (en frisör här i samhället arbetade under flera år dubbelt på även en salong i Göteborg, och hon berättade att hon var tvungen att ta mer betalt där pga högre hyror etc.)

Fortsätt krya på dig!
Kram

ÅSA sa...

Milla...ja, nog måste det saknas lite vuxna som sätter gränser och lär barn vad som är rätt och vad som är fel... Skulle gärna jobba med ungdomar, känns hoppfullt på nått vis...

Ja du, kanske jag ska åka dit där du bor och klippa mej :) Hoppas bara att det är värt pengarna...Kram!

Anonym sa...

Ja visst är det bedrövligt, min son råkade ut för att någon hade lossat på hjulen så de satt löst,(har någon form av snabbkoppling).
Som tur var hände det inte något allvarligt men man tänker ju på vad som kunde ha hänt. Han går i femman på en 0-5 skola. Som skolsköterska jobbar jag dagligen med bemötande och hur man är en bra kompis. Fantastiskt roligt att jobba med barn och ungdomar men det behövs många tydliga vuxna runt dem.
Hälsningar Skolsköterskan i Sölvesborg

ÅSA sa...

Hallå skolsköterskan! :) Usch vad hemskt, det kunde ju slutat riktigt illa...barn tänker ju aldrig på konsekvensen men någon gång måste de ju börja göra det! Vilken ålder jobbar du med? Tror nog att det skulle passa mej...men då måste jag först läsa dsk...gillar ju att jobba med samtalsbiten vilket också behövs misstänker jag! Lycka till med vaccinationerna, ni har väl också fullt upp!