onsdag 18 november 2009

PENSIONEN...

...har jag sett över idag!!!

För ett tag sedan flyttade jag över mina PPM till Avanza där jag har mina fonder. Detta för att kunna ha lite bättre insikt i vad som händer med pengarna och kunna byta när det är dags.

Däremot har jag helt glömt bort att se över mitt privata pensionssparande som jag har på banken, fördelningen har sett likadan ut sedan jag började för 13 år sedan och resultatet var där efter!

SÅ, nu har jag varit inne och bytt fonder, visst är det lite mer risk i de fonderna som jag har valt men samtidigt har jag insett att de gamla fonderna aldrig skulle göra mej rik... Det skulle bli till att åka över halva stan för att handla billig mat som pensionär, springa runt på fredagar och äta gratis mat då man har lite happening i mataffärerna eller äta billig burkmat eller ärtsoppa på tub....

SÅ vill jag inte ha det så nu har jag gjort lite ändringar och hoppas på bättre resultat så jag kan leva ett gott liv om pensionär... Jag har ju 27 år på mej att fortsätta spara...eller kanske 30 år om man höjer pensionsåldern...Hemska tanke!

Har ni inte sett över ert pensionssparande så gör det...det finns mycket att spara!Kan detta vara Jag och David på en strand nere i södern om si så där 40 år???

(bilden lånad av Clip Art)

2 kommentarer:

Mina dagar sa...

Hej!
Det Ser mysigt ut att få sitta på en bänk just på det stället = Livskvalitet!
Apropå väderpinnen så läs min sambos kommentar hos mig!
Ha det så bra och hoppas du har plaserat pengarna rätt! Men det låter ju ganska trevligt att få äta på olika happenings, man kommer ut helt enkelt:))

ÅSA sa...

Mina dagar...hoppas kunna få göra det när man är där! Ska genast in och kolla vad din sambo sagt om väderpinnen :) Blir ju nyfiken...