måndag 26 oktober 2009

Hej tomtegubbar slå i glasen...

...och låt oss lustiga vara!!!

Ja, här är julstämningen på topp...knappt två månader kvar till julafton, en månad till advent...Är ni redo??? Jag är redo!!!

Nå, om ni undrar vad som står på så har jag inte blivit helt galen, bara lite yr av glöggens ångor!

I natt när jag var uppe och gick på damernas (fniss...lät lite konstigt...) så kände jag att det luktade glögg i hela huset. Jisses vad den puttrande grytan sprider juldoft!

Om jag inte missminner mej så brukar det dofta som mest nu i början när det verkligen jäser...sen avtar doften ju längre tiden går. MEN...det är inte det som har fått mej i stämning :)

Nä, jag tog in mina lagrade flaskor från förrådet, med årgång 2006 och 2007...för att de ska bli riktigt fina så bestämde jag mej för att tappa om dem på nya flaskor för att bli av med bottensatsen som samlats i flaskan.

Dessutom ville jag ge bort den absolut godaste glöggen till några som betyder väldigt mycket för mej...så då fick jag provsmaka lite från varje flaska. Även om det var lite så blev det, hick, en del i alla fall! Sex flaskor hade jag lagrat, hick... Nä, så farligt är det inte men nu har jag i alla fall tappat om flaskorna så de slipper bottensatsen!

Inte nog med det...när vi var hos svärföräldrarna igår så hade de precis tappat upp glögg som stått i två år, snacka om fin smak på glöggen. Hur som haver så hade de gjort GP´s Dunderglögg som skiljer sig något från mitt recept. Det är lite skillnade i kryddorna, något mindre sorter och även till mängden.

Så för att ta reda på vilken glögg som är godast har jag nu gjort en omgång till, fast med det andra receptet...Till jul så får väl jag och David bjuda in till liten glöggprovning, Åsas Dunderglögg, GP´s Dunderglögg och Blossa!

Om ni vill ha det senaste receptet så klicka här...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var köper man svagdricka?

ÅSA sa...

Hallå anonym...Svagdricka finns i de flesta mataffärer, jag köpte först en 5 liters dunk på coop (står i kylrummet) och sen köpte jag 1½ liters pet flaskor med svagdricka på Ica Maxi idag! Har du inte gjort glögg för så måste du testa! :)