Hoppsan, höll på att glömma lägga in ett recept denna veckan... Får skylla på att det är lite rörigt här hemma nu!
Denna veckan bjuds det på ett recept på en riktigt god kavring. Den är så god så David som gärna kan hoppa över frukosten gick upp lite tidigare för att äta i lugn och ro när jag bakade brödet senast...
Gamla moster Astas kavring (3-4 bröd)
1 l filmjölk
50 gr jäst
2 tsk salt
4 dl sirap
750 gr grovt rågmjöl
ca. 800 gr lantvetemjöl
Gör så här;
Lös jästen i den rumsvarma filmjölken. Den ska ej värmas, men ta fram den ur kylskåpet i god tid. Tillsätt sirap och salt. Rör i rågmjölet och arbeta sen in vetemjölet till en stadig deg. Dela den i 3-4 bitar och rulla ut dem till limpor. Lägg dem i smorda avlånga formar att jäsa övertäckta i
3-4 timmar.
Grädda i 175 gr ugnsvärme i 65-75 minuter. Pensla med vatten efteråt!
Se till att köp hem lite riktigt smör som du kan bre på smörgåsen när det är nybakt...
2 kommentarer:
Det brödet har jag inte smakat Åsa. Kan du spara en skiva tills vi kommer på besök? Jag letar efter goda brödrecept. Har inte lyckats hitta något ännu.
Kram
M
Jag har tyvärr inte bakat det på ganska så länge, skulle kanske ta mej i kragen och göra det... Kanske nått för er att testa, smaskigt värre ffa när det är nybakt!
Skicka en kommentar