fredag 7 november 2008

FREDAGS RECEPTET

Jisses vad veckorna går...nu är det ju fredag igen och det betyder ju att jag ska dela med mig av ett recept...

Som den matmor jag är så har jag massor av härliga recept att dela med mig av!

Denna veckan ska ni få ett recept på en förrätt som helst ska serveras tillsammans med ett glas iskall champagne. Gör ni den inte i helgen så kan det vara ett tips till Nyårsmiddagen...

Redo? Här kommer det;

GRATINERAD HUMMER 4 portioner

2 frysta humrar (ja den rike kan ju förstås slå till med färska...)
1 liten finhackad lök
100 g färska champinjoner
½-1 tsk dijonsenap
1½-2 dl grädde
Rivenost typ schweizerost eller grevé
1 knapp matsked tomatpuré
Konjak

Dela humrarna, ta vara på allt ätbart och vrid av hela kon. Lägg hummerskalen på en plåt!

Fräs löken lätt med de hackade champinjonerna, salta och peppra.

Rör ner senap och tomatpuré, späd med grädde.

Låt puttra en liten stund, smaka av med en skvätt konjak. Nu menar jag inte smaka av konjaken utan hummerröran...men det förstod ni väl :)

Fördela sedan röran i skalen, strö riven ost över. Gratinera i 250 g värme 10-15 minuter.

Serveras tillsammans med en brödbit och givetvis den goda hummerklon!

Inga kommentarer: