söndag 21 september 2008

Vänskap!

Denna helgen har varit väldigt jobbig eftersom Astrids "vänner" inte alltid behandlar henne som en vän! Vissa försöker göra sig rolig på andras bekostnad och det är definitivt inte okej!

Det är så himla viktigt att barn lär sig hur man ska vara för att vara en god vän, att behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Veta vad som är rätt och vad som är fel och våga stå för det även om andra gör dumheter!

Som förälder kan jag inte bara se på när andra behandlar mitt barn illa så att hon blir sårad gång på gång, DET är inte okej!

Idag har varit en sådan jobbig dag, både för Astrid och även för mej och David. Eftersom det är Astrids "bästa vänner" som sårar henne så har det varit väldigt viktigt att ta tag i problemet. Det är klart att det alltid är lika viktigt men det känns nästan ännu värre när man blir sårad av dem som man brukar umgås med!

Idag har David och Astrid träffat kompisarna tillsammans med sina föräldrar och talat igenom det som har hänt...alla ser att de har handlat på tok fel och vet nu också att de har ögonen på sig!

David och Astrid ska träffa en till kompis med hennes föräldrar ikväll och Astrid tycker det är jätte jobbigt. Samtidigt är det viktigt att alla får höra att vi har uppmärksammat det som hänt och att de faktiskt sårar någon, i det här fallet Astrid och givetvis oss! Jag är i dagsläget rent ut sagt förbannad på dessa "vänner" men jag vet ju också att alla måste få en chans att bättra sig.

Astrid har både bra självförtroende och självkänsla men om man låter folk behandla en hur som så kan det snabbt förändras! Kämpa på lilla vän, vi finns här för Dej och vi Älskar Dej!

4 kommentarer:

Klara sa...

Usch vad hemskt!
Jag tycker synd om henne! Hon kanske inte vill ta upp ämnet (jag vet ungefär hur det känns) men annars hälsar jag till henne!
Ha det bra, och hoppas att det blir bättre!
Kram Klara

ÅSA sa...

Ja, ibland kan barn vara väldigt elaka! Men vi kämpar på! Kram på Dig!

anna of sweden sa...

Och Gudmor skickar massor av styrkekramar till er alla!

ÅSA sa...

Tack, värmer gott!