
Här kommer ett recept på Paulas fantastiskt goda morotstårta! Med tanke på mängden morötter i den så intalar jag mej att den är ganska så nyttig, i alla fall om man skippar glasyren...men det ska ni så klart inte göra.
MOROTSKAKA!
Håll i er, här kommer det;
4 ägg
4 dl socker
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt följande ingredienser, blanda försiktigt;
3,5 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
Tillsätt därefter;
6 dl fint riven morot (ni förstår hur nyttig den är va, kryllar av fiber...)
1,5 dl solrosolja
Häll nu smeten i en smord och bröad form, 26 cm diameter.
Grädda kakan i 160 gr, mitt i ugnen ca. 1 timme. När kakan tas ut ska den vara lite dallrig i mitten.
GLASYR
100 g osaltat riktigt smör
120 g philadelphiaost
3,5 dl florsocker
Vispa ingredienserna till glasyren med elvisp!
Lägg på glasyren på kakan när den fortfarande är lite ljummen!
Dekorera gärna med några blommor (tex. rosor) och murgröna, pudra med florsocker i tesil, blir fantastiskt dekorativt. Man kan välja blommor efter årstid!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar