fredag 26 september 2008

FREDAGS RECEPTET

Lovade ju ett recept på någon god efterrätt förra veckan! Därför bjuds det idag på följande;

VITCHOKLAD PANNACOTTA (4-6 port.)

3 gelatinblad blötlägges

4 dl vispgrädde (går bra med lättare också)
1 dl mjölk
4 msk socker
100 gr vitchoklad

Koka upp grädde, mjölk och socker under omrörning, tag kastrullen från plattan. Vrid ur gelatinbladen och rör försiktigt ner i kastrullen. Bryt chokladen i bitar och rör ordentligt så att den smälter.

Häll upp i fina glas och ställ svalt i några timmar!

Tina hallon och koka upp med lite florsocker, låt svalna. Strax före servering fyller du upp med ungefär en centimeter hallon ovanpå pannacottan. Vill du göra extra fint så spritsa en topp med grädde och stick citronmeliss i! Smakar gott, ser flott ut men är busenkelt att göra!

Lycka till!

Inga kommentarer: